Pēc UNESCO iniciatīvas 8. septembris visā pasaulē tiek atzīmēts kā Starptautiskā rakstpratības diena (International Literacy Day), atgādinot sabiedrībai par lasīt un rakstītprasmi un pieaugušo izglītības nozīmi, informē UNESCO LNK konsultante Liene Krīvena.

Visā pasaulē aptuveni 776 miljoniem pieaugušo joprojām nav pat minimālas lasīt un rakstītprasmes. Tas nozīmē, ka faktiski viens no pieciem pieaugušajiem ir analfabēts. Savukārt 75 miljoni bērnu nav iekļauti vai iekļāvušies izglītības sistēmā vai apmeklē skolu ļoti reti.

Šogad UNESCO Starptautisko rakstpratības dienu atzīmēs ar devīzi: "Lasīt un rakstītprasme un iespējas", uzsverot to, cik nozīmīga ir lasīt un rakstītprasme lai līdzdarbotos, veicinātu pilsonisko apziņu un sociālo attīstību.

UNESCO galvenajā mītnē Parīzē 8. septembrī, atzīmējot Starptautisko rakstpratības dienu, tiks pasniegtas 2009. gada UNESCO Starptautiskās rakstpratības balvas, tiks atklāta "Camion des Mots" skolēnu tūre apkārt Francijai, notiks lekcija "Lasīt un rakstītprasme un iespējas".

Vairāk informācijas par Starptautisko rakstpratības dienu:
http://www.unesco.org/en/literacy/advocacy/international-literacy-day/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!