Foto: AFP/Scanpix

Piektdien Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā sievietes pulcējās ātrās ēdināšanas restorānā McDonald's, lai protestētu pret ēstuves rīcību šonedēļ, kad tās darbinieks aicinājis kādu māti pārtraukt bērna barošanu ar krūti, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vairākas māmiņas ar mazuļiem iegājušas McDonald's netālu no Rietumu dzelzceļa stacijas, apsēdušās, atkailinājušas krūtis un sākušas barot bērnus.

Protestus izsaucis trešdien ēstuvē notikušais incidents, kurā, saskaņā ar McDonald's izplatīto paziņojumu, vainojams apsargs.

"Es gaidīju savu māsu, kurai vajadzēja atbraukt ar vilcienu," notikušo ierakstā savā sociālā tīkla "Facebook" kontā atstāsta jaunā māmiņa, "es pabaroju bērnu pirms iziešanas no mājas, lai izvairītos no tā [bērna barošanas publiskā vietā], bet bija 30 grādi un manam mazulim bija karsti, un viņš bija izslāpis."

"Es iegāju restorānā deviņos no rīta un paskatījos apkārt, meklējot klusu stūrīti, kur nevienu netraucētu," turpina sieviete, piebilstot, ka apjautājusies viesmīlei, vai to drīkst darīt, uz ko saņēmusi apstiprinošu atbildi. Taču, kad viņa sākusi barot mazuli, apsargs viņai aizrādījis. Pēc tam apsargs esot devies apspriesties ar menedžeri un, kad atgriezies, vēlreiz lūdzis sievietei pārtraukt barošanu.

Uzņēmuma izplatītajā paziņojumā teikts, ka visās McDonald's ēstuvēs sievietes droši drīkst barot savus mazuļus ar krūti. Tāpat teikts, ka par notikušo tiks uzsākta pārbaude.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!