Foto: F64
Uzbrukumā cietušais ietekmīgā Krievijas laikraksta "Kommersant" žurnālists Oļegs Kašins vēl joprojām ir smagā stāvoklī slimnīcā, vēsta Krievijas mediji.

Kašinam agrā sestdienas rītā pie viņa dzīvokļa notikušajā uzbrukumā ielauzts galvaskauss, kā arī lauzts žoklis un vairāki pirksti. Galvas traumas rezultātā viņš guvis smagu smadzeņu satricinājumu.

Kašins atrodas medikamentu izraisītā komas stāvoklī, lai uzlabotu viņa atveseļošanās izredzes.

Izmeklētāji izslēguši iespēju, ka uzbrukums noticis laupīšanas motīvu dēļ, jo nav nozagts ne viņa mobilais telefons, ne nauda, ne dokumenti.

Kašina kolēģi un citi žurnālisti uzbrukumu saista ar viņa darbu.

"Ir skaidrs, ka cilvēkiem, kuri to pastrādājuši, nav paticis tas ko viņš saka, un tas, ko viņš raksta," intervijā radiostacijai "Eho Moskvi" norādīja laikraksta galvenais redaktors Mihails Mihailins. "Tas, kas ar viņu noticis, ir saistīts ar viņa profesionālo darbību."

30 gadus vecais Kašins specializējies demonstrāciju un opozīcijas protestu, kā arī jauniešu grupējumu aktivitāšu atspoguļošanā. Viņš raksta arī par Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva darbību.

Pēdējo mēnešu laikā Kašins uzmanīgi sekoja situācijai, kas saistīta ar šosejas celtniecību caur Himku mežu Maskavas pievārtē, kura izraisīja aktīvus vides aizstāvju un opozīcijas protestus.

Šobrīd Medvedevs šosejas būvniecību ir apturējis, dodot rīkojumu projektu atkārtoti izvērtēt.

Jau iepriekš notikuši uzbrukumi aktīvistiem, kuri protestēja pret Himku meža izciršanu, kā arī žurnālistiem, kuri protestus atspoguļoja.

Kā ziņots, ceturtdien pēc demonstrācijas pret atkritumu izgāšanu Himku apkārtnē tika piekauts viens no meža aizstāvju līderiem - Konstantīns Fetisovs.

2008.gada novembrī notika uzbrukums vietējā laikraksta žurnālistam Mihailam Beketovam, kurš asi kritizēja Himku administrāciju. Mediķiem nācās piekautajam žurnālistam amputēt kāju un vairākus pirkstus.

Kā liecina Ņujorkā bāzētās Žurnālistu aizsardzības komitejas dati, kopš 1992.gada Krievijā nogalināti 52 žurnālisti, kas organizācijas veidotajā žurnālistiem bīstamo valstu sarakstā Krieviju ierindo astotajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!