Foto: Reuters/Scanpix

Sprādzienā Homsas pilsētā trešdien bojāts Sīrijas galvenais naftas vads, atsaucoties uz aculieciniekiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Milzīgs dūmu stabs paceļas no bojātā cauruļvada pie Baba Amr rajona Homsā, kuru, lai apspiestu opozīcijas nemierniekus, jau vairāk nekā nedēļu apšauda Sīrijas valdības spēki.

Valsts oficiālā ziņu aģentūra sprādzienā vaino “bruņotu teroristu grupu”, savukārt, nemiernieki apgalvo, ka cauruļvadu uzspridzināja Sīrijas armija, bombardējot pilsētu no lidmašīnām.

Cauruļvads piegādā naftu no ieguves vietām Sīrijas tuksnesī naftas pārstrādes uzņēmumam Homsā, kas apgādā ar naftas produktiem galvaspilsētu Damasku un valsts dienvidus.

Situācija Sīrijā ir būtiski saasinājusies, kopš februāra sākumā Sīrijas armijas tanku un artilērijas apšaudē valsts trešajā lielākajā pilsētā Homsā tika nogalināti vairāk nekā 260 cilvēki.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek protesti un nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) janvāra beigās atzina, ka vairs nespēj izsekot Sīrijas nemieros bojāgājušo skaitam, bet pirms tam aprēķināja, ka tas pārsniedz 5400 cilvēku. Saskaņā ar organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem bojāgājušo skaits ir apmēram 6000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!