Foto: AFP/Scanpix
Vācijas bruņoto spēku komandieri nolēmuši izvest savus karavīrus no armijas bāzes Tulkanas pilsētā Afganistānā protestu, kas sākušies pēc izskanējušajām ziņām par amerikāņu karavīru veikto Korāna dedzināšanu, dēļ, vēsta aģentūra “RIA Novosti”.

Armijas amatperosnas informē, ka karavīri no bāzes izvesti, jo pastāv bažas par protesta viļņa Tulkanā turpināšanos. Tiek ziņots, ka protestētāji apmētājuši bāzi ar akmeņiem.

Bruņoto spēku vadība nekomentēja, uz kurieni pārvietoti aptuveni 60 karavīri, kuri uzturējās Tulkanas bāzē.

Jau vēstīts, ka Afganistānā šonedēļ sākās plaši protesti pret ASV armijas bāzē Bagramā notikušo Korāna eksemplāru dedzināšanu.

Par notikušo afgāņu tautai atvainojās ASV prezidents Baraks Obama un aizsardzības ministrs Leons paneta.

ASV amatpersonas, runājot anonīmi, paziņoja, ka Korāna eksemplāri ASV karavīru rokās nonāca, kad tie tika atņemti ieslodzītajiem ASV vadītajā cietumā Bagramā, kas tiek dēvēts par Afganistānas Gvantanamo cietumu, jo cietumnieki tika turēti aizdomās par to, ka viņi izmanto Korāna lapas, lai viens otram rakstītu ziņas.

Afganistānā, kur par islāma zaimošanu draud nāvessods, līdzīgi protesti agrāk pārauga vardarbībā. Pagājušā gada aprīlī Afganistānā apmēram 10 cilvēku gāja bojā un vairāki desmiti tika ievainoti vairāku dienu ilgos protestos, kurus izprovocēja ziņa, ka amerikāņu mācītājs Terijs Džounss Floridas štatā ir dedzinājis Korānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!