Foto: AFP/Scanpix

Venecuēlas opozīcijas līderis Enrike Kapriless svētdien paziņoja, ka kandidēs 14.aprīļa prezidenta vēlēšanās, kad viņam par augsto amatu būs jācīnās ar pašreizējo valsts galvas pienākumu izpildītāju Nikolasu Maduro.

"Nikolas, es tev, draugs, neatstāšu brīvu ceļu. Tev mani būs jāsakauj ar balsīm," preses konferencē, paziņojot par to, ka pieņem opozīcijas koalīcijas nomināciju vēlēšanām, sacīja Mirandas pavalsts gubernators Kapriless.

Gubernators arī apsūdzēja Maduro, ka viņš līdzšinējā valsts galvas Ugo Čavesa nāvi izmantojis politiskiem mērķiem, un pieļāva, ka Maduro melojis par to, kad Čavess nomiris.

"Nikolass šai valstij ir melojis," sacīja Kapriless, piebilstot, ka bijušais viceprezidents Čavesa slimības laikā centies iegūt laiku, lai sagatavotos vēlēšanām.

Čavesa bēru ceremonija notika piektdien.

Līdzšinējais valsts galva pēc divus gadus ilgas cīņas ar vēzi no dzīves aizgāja otrdien, noslēdzot 14 valdīšanas gadus, kuru laikā viņš iemantojis kā valsts trūcīgo iedzīvotāju mīlestību, tā Venecuēlas biznesa līderu un bagātnieku naidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!