Internetā publicēts video, kurā redzama artilērijas ieroču uguns. Kā informē ieraksta autori, tā ir Ukrainas armijas realizēta prokrievisko kaujinieku pozīciju apšaude aizvadītajā naktī pie Slovjanskas.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Kopš Ukrainas prezidents Petro Porošenko pirmdienas vakarā nolēma nepagarināt vienpusējo uguns pārtraukšanu, ko regulāri pārkāpa Maskavai draudzīgie separātisti, Ukrainas armijas uzlidojumos un apšaudēs ir nogalināti simtiem kaujinieku, otrdien paziņoja pretterorisma operācijas štābs.

Tomēr aizvadītajā diennaktī vairākos uzbrukumos Ukrainas spēku pozīcijām devušies arī separātistu spēki, kas mēģina izlauzties no ielenkuma, atsaucoties uz pretterorisma operācijas štābu, ziņo "Korrespondent.net". Visi uzbrukumi tikuši atsisti.

Ukrainas spēki naktī zaudējuši vienu karavīru, bet 13 ir ievainoti. Prokrieviskajiem kaujiniekiem izdevies iznīcināt arī vienu T-64 tanku, armijas kravas automašīnu un četrus lielgabalus.

Aģentūra UNIAN ziņo, ka viens Ukrainas karavīrs gājis bojā, kad kaujinieki ar mīnmetēju apšaudījuši Ukrainas robežpārejas punktu "Novoazovska" uz robežas ar Krieviju.

Vēstīts, ka pirmdien vakarā Ukrainas prezidents Petro Porošenko nolēma nepagarināt iepriekš noteikto uguns pārtraukšanu, ko regulāri pārkāpa prokrieviskie kaujinieki. Ukrainas spēki ir atsākuši separātistu pozīciju apšaudi.


Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!