Nepālā notikusī 7,8 balles stiprā zemestrīce, kurā bojā gājuši vismaz 4000 cilvēku, nodarījusi arī ievērojamus postījumus dažādiem nenovērtējamiem kultūrvēstures objektiem. Viena no visvairāk cietušajām vietām ir senā Baktapuras pilsēta, kura atrodas valsts galvaspilsētas Katmandu pievārtē.

Vairāki senās pilsētas tempļi un pagodas ir pārvērstas gruvešu kaudzēs. Aģentūras "Reuters" žurnalistu video redzams, kādus postījumus zemestrīce nodarījusi senajam pils laukumam.

"Es biju savā istabā, kad sākās zemestrīce. Es iznācu laukā un redzēju, kā man priekšā sabrūk ēka, un skrēju uz Durbaras laukumu. Es joprojām nespēju atrast savu Durbaras laukumu. Es joprojām meklēju īsto Bakapuru. Nespēju noticēt savām acīm!" aģentūrai "Reuters" stāsta kāds pilsētas iedzīvotājs

Kāds cits Bakapuras iedzīvotājs atklāj, ka pilsētā strauji aug atkritumu kalni. "Pilsētā nestrādā tualetes, nav ūdens, elektrības. Mēs gribām, lai valdība vismaz satīra ielas un aizvāc atkritumus," viņš stāsta.

Šobrīd pilsētas iedzīvotājiem ūdens tiek piegādāts ar cisternām un valdība sola jau drīzā laikā atjaunot zemestrīces laikā cietušās komunikācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!