Video augšupielādes vietnē "YouTube" publicēts video, kurā redzami Ukrainas bataljona "Šahtarsk" karavīti, kas iesaistās apšaudē ar promaskaviskajiem kaujiniekiem.

Video autors norāda, ka tas filmēts 4. augustā Marjinkā pie Doņeckas.

4. augustā Marjinkas amatpersonas ziņoja, ka pilsētā notiek aktīvas kaujas. Jau 2. augustā Ukrainas mediji ziņoja, ka pretterorisma spēki ir ieņēmuši Marjinku un ieiet Doņeckā.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Ukrainas amatpersonas norāda, ka pēdējās dienās tiek savilkts loks ap separātistu kontrolēto Doņecku.

Ukrainas armija pēdējās nedēļās gūst panākumus cīņā pret prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri ieņēmuši teritorijas Doņeckas un Luhanskas apgabalos. Tomēr kaujinieku rokās joprojām ir tādas svarīgas pilsētas kā Doņecka un Luhanska.

Ukrainas spēki joprojām nespēj pilnībā noslēgt robežas posmu Luhanskas un Doņeckas apgabalos, kur no Krievijas turpinot ieplūst bruņutehnika un kaujinieki. Tāpat Ukraina apsūdz Krieviju, ka no tās teritorijas tiek apšaudītas Ukrainas armijas pozīcijas.

Ukrainas austrumu reģionos drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!