Ukrainas Nacionālās gvardes karavīri pie Javorivas Ukrainā veiksmīgi aizvadījuši mācības, kuras viņiem sagatavojuši ASV gaisa desantnieki, ziņo "Reuters".

Ukrainas puse ziņo, ka mācības noslēgušās jau piektdien, 4. septembrī, un tās noslēgušas pirmo daļu no plašāka mēroga mācībām "Fearless Guardian".

"Šodien mēs novērojām Ukrainas Nacionālās gvardes vada uzbrukumu dzīvās uguns apstākļos. Viņi izmantoja mīnmetējus un ložmetējus, ar kuru palīdzību sagatavoja apstākļus, lai varētu droši pārvietoties," skaidroja ASV Gaisa desantnieks pulkvežleitnants Maikls Kloepers.

Ukrainā šobrīd atrodas 173. gaisa desantnieku brigāde, kura ir jau otrā no vairākām plānotajām vienībām, kuras rotācijas kārtībā apmāca Ukrainas jaunizveidoto Nacionālo gvardi.

Jau vēstīts, ka Ukrainas austrumos notiekošajā karadarbībā pēc Krievijas spēku ieiešanas Ukrainā un separātistu nodrošināšanas ar ieročiem ir nogalināti jau vairāk nekā 6 500 cilvēki. Tāpat Krievija pērn pavasarī okupēja un anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!