Foto: Reuters/Scanpix
Vairāki desmiti "humānās palīdzības" konvoja automašīnu izbrauca no Doņeckas robežpunkta un atgriezās Krievijā, vēsta ziņu aģentūra "Unian.net".

Tiek ziņots, ka automašīnas izbrauca no Ukrainas un devās Kamenskas-Šahtinskas virzienā, kur "humānās palīdzības" konvojs atradās dažas dienas pirms došanās uz Ukrainu.

Šobrīd uz Ukrainas-Krievijas robežpunkta atrodas nākamā kolonna ar vairākiem desmitiem baltām "KamAZ" automašīnām.

Savukārt Dienvidu muitas pārvalde paziņojumā sacīja, ka sestdien no rīta "pirmās automašīnas ar Krievijas "humāno palīdzību" pēc nokļūšanas un apskates muitas kontroles punktā "Doņecka" devās uz Krieviju".

Plānots, ka "humānās palīdzības" konvoja automašīnas no Ukrainas iebrauks robežpunktā pa daļām, bet pēc muitnieku apskates turpinās kustību Krievijas teritorijā.

Kopumā konvojā atradās 280 automašīnas, taču Ukrainas teritorijā iebrauca 227 vienības. Pēc starptautisko novērotāju teiktā, sešas no tām vēlāk atgriezās atpakaļ.

Savukārt "RIA Novosti", atsaucoties uz anonīmu avotu, informēja par konvoja apšaudi no mīnmetējiem pie Luhanskas pilsētas piektdien. Tiek ziņots, ka neviens no vadītājiem nav cietis un "humānās palīdzības" krava nogādāta Luhanskā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!