Foto: DELFI
Bruņots vīrietis piektdien netālu no Filipīnu galvaspilsētas Manilas atklājis uguni, nogalinot vismaz septiņus un ievainojot 6 cilvēkus. Uzbrucēju nošāvusi policija, vēsta raidsabiedrība BBC.

Uzbrucējs skrējis cauri apdzīvotam dzīvojamam rajonam un tirgum Kavites pilsētā, šaujot pa nejauši izvēlētiem mērķiem, informē policija. Starp upuriem ir arī septiņus gadus veca meitene un grūtniece. Policija uzbrucēju identificējusi kā vietējo iedzīvotāju Ronaldo Bae.

"Viņš ātri skrēja, vicinot savu ieroci. Es teicu bēgt saviem bērniem un mazbērniem," aģentūra AFP citē vienu no šāvēja kaimiņiem. Policija skaidro, ka par vīrieša mērķi varēja kļūt ikkatrs, kurš gadījās viņam ceļā.

Uzbrukuma motīvi vēl nav zināmi, bet policija meklē iespējamo šāvēja sabiedroto, kurš apšaudes laikā esot palīdzējis lādēt munīciju pusautomātiskajai pistolei. Likumsargiem zināms, ka uzbrucējs ceturtdienas naktī lietojis daudz alkohola.

Šaut vīrietis esot sācis netālu no savas mājas, tad devies uz tuvējo tirgu un atkal atgriezies mājās. Policija ēku ielenkusi, kam sekojusi apšaude, kuras rezultātā uzbrucējs nogalināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!