Belfāstas pilsētas mērija, lai radītu pievilcīgu pilsētas imidžu, vēlas atgādināt, ka tieši šeit tika uzbūvēts plaši pazīstamais laineris "Titāniks", kurš nogrima 1911. gadā pēc sadursmes ar aisbergu.
Kā ziņo žurnāls "Time", tad patlaban par Belfāstas galveno tūristu piesaistes objektu plāno padarīt kuģu būvētavu "Harlend and Wolf", kurā tika projektēts, uzbūvēts un nolaists ūdenī bēdīgu likteni pieredzējušais "Titāniks". Kuģu būvētavas teritorijā ir ieplānots izveidot biznesa kvartālu "Titanic Quarter" ar kopējo platību 75 ha apmērā, tāpat arī muzeja kompleksu "Titanic Signature Project".

Projekta kopējās izmaksas varētu sasniegt trīs miljardus ASV dolāru, un šī summa būs lielākā, ko savā vēsturē Ziemeļīrija ieguldīs, lai kļūtu par lielāko Eiropas kuģu būvētavas "tūristu" zonu. Projekts varētu tikt noslēgts 2011. gadā, kad tiks atzīmēta "Titānika" simtgade.

Tas, ka kuģis "Titāniks" nogrima pirmajā braucienā, nemaz nemulsina Belfāstas iedzīvotājus. Pilsētas imidžs patlaban nav no tiem spožajiem, jo bez strādnieku rajoniem, reliģiozajiem konfliktiem un terora aktiem nekā cita nav. Bez tam cilvēcei ir zināms tikai tas, ko piedāvā Holivudas filmas, un kuģa būvēšana ir atstāta otrajā plānā. Ne velti tūristi var iegādāties T-krekliņu ar uzrakstu "Kad kuģis izbrauca – tas bija vesels!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!