Foto: AFP/Scanpix

Vismaz 19 ziemeļkorejiešu jūrnieki oktobrī gājuši bojā, "kaujas uzdevuma" laikā nogrimstot Ziemeļkorejas karakuģim, atsaucoties uz Dienvidkorejas un Ziemeļkorejas medijiem, vēsta aģentūra "Reuters".

Komunistiskās valsts līderis Kims Čenuns apmeklēja bojāgājušo jūrnieku memoriālu, ziņo Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA. Publicētās fotogrāfijas ļauj nojaust par vismaz 19 bojāgājušajiem, kuru portreti rotā kapakmeņus.

"Pretzemūdeņu kuģis Nr. 233 krita kaujas pienākumu izpildes laikā oktobra vidū," vēsta KCNA. Vairāk informācijas par incidentu Ziemeļkorejas mediji nesniedz.

Dienvidkorejas mediji ziņo, ka kuģis nogrimis mācību laikā valsts austrumu piekrastē. Šis ir rets gadījums, kad vārdos kareivīgā valsts atzīst neveiksmi militārajā jomā, norāda raidsabiedrība BBC.

Lai gan Ziemeļkorejai ir viena no lielākajām armijām pasaulē, tiek uzskatīts, ka liela daļa tās aprīkojuma ir novecojusi un sliktā stāvoklī. Kuģa nogrimšanas iemesls varētu būt tā vecums, vēsta Dienvidkorejas mediji.

Abas Korejas pussalas valstis tehniski atrodas kara stāvoklī, jo 1950. - 1953. gada karš beidzās ar pamieru, nevis miera līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!