Foto: Reuters/Scanpix

Korejas Tautas demokrātiskajā republikā jeb Ziemeļkorejā kopš tās jaunā līdera Kima Čenuna nākšanas pie varas ievērojami pieaudzis greznumpriekšmetu, dārgu vīnu un citu ekskluzīvu lietu improts, raksta ārvalstu prese, atsaucoties uz Dienvidkorejas medijiem.

Ziemeļkoreja kopš 2010. gada par aptuveni 600 miljoniem dolāru valstī ieved dažādas eskluzīvas lietas un dzērienus, kas ir par 70% vairāk nekā Čenuna tēva Kima Čenira valdīšanas laikā. Piemēram, pērn tēriņi šādām lietām sastādījuši 584 miljonus dolāru, kamēr Kima Čenira laikā 2009. gadā vien 322 miljonus dolāru gadā.

Valstī ievestas gan automašīnas, gan pulksteņi, datortehnika, vīns un spirtotie dzērieni, kas pēc Dienvidkorejas domām, paredzētas dažādām dāvanām un saviesīgiem pasākumiem, jo Kimam Čenunam nepieciešams nostiprināt savu salīdzinoši vājo autoritāti politiskās elites vidū.

Kā uzsver Dienvidkorejas mediji, ar šiem līdzekļiem, kas tiek tērēti dārgiem priekšmetiem, pietiektu, lai starptautiskā tirgū nopirktu divus miljonus tonnu labības.

Jau vēstīts, ka Kims Čenuns par Ziemeļkorejas vadoni un "dižo pēcteci" kļuva pēc sava tēva Kima Čenira nāves 2011.gada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!