Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkorejas pirāti, kuru gūstā no maija sākuma atrodas trīs Ķīnas zvejas kuģi ar 29 apkalpes locekļiem, paaugstinājuši izpirkuma maksu līdz 428,5 tūkstošiem dolāru (236 tūkstoši latu), vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Ceturtdien pirāti palielinājuši pieprasīto izpirkuma summu, vēstījuši Ķīnas mediji. Tagad nolaupītāji vēlas saņemt 900 tūkstošus juaņu par katru kuģi, kas kopā veido 2,7 miljonus juaņu (236 tūkstoši latu). Iepriekš pieprasītā izpirkuma maksa bijusi 190 tūkstoši dolāru (104 tūkstoši latu).

Jau vēstīts, ka Ziemeļkorejas kuteris sagūstījis trīs Ķīniešu zvejas kuģus ar 29 apkalpes locekļiem. Kuģi aizturēti astotajā maijā Ķīnas teritoriālajos ūdeņos Dzeltenajā jūrā un aizvesti uz Ziemeļkorejas ūdeņiem, pastāstīja kuģu īpašnieki.

Nav zināms, kas ir pirāti, bet kuģu īpašnieki vietējiem medijiem pastāstījuši, ka uzbrucēji bijuši ģērbti armijas uniformās un bruņoti. Starp pirātiem esot arī ķīnieši, pavēstīja viena aizturētā kuģa īpašnieks.

Ķīnas Ārlietu ministrija ir apstiprinājusi kuģu nolaupīšanas faktu. Pekina uzturot kontaktus ar Phenjanu, lai atrisinātu situāciju un garantētu savu pilsoņu drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!