Foto: stock.xchng
Zviedrijas tiesa čurāšanu sabiedriskā vietā atzīst par pieņemamu, ja tas nevienu nav aizskāris, vēsta laikraksts "The Local".

Lieta saistīta ar kādam 45 gadus vecam vīrietim piemēroto 800 Zviedrijas kronu (60 latu) soda naudu par dabisko attiecību kārtošanu publiskā vietā.

Vīrietis kādā vēlā vakara stundā šā gada martā, pieturā Stokholmā gaidot autobusu, sapratis, ka nespēj vairāk izturēt un devies aiz autobusu pieturas atvieglināties, pret ietves pusi pagriežot savu muguru.

Vīrietis tiesā apstrīdējis viņam piemēroto naudas sodu par aizkarošu rīcību, norādot, ka viņam nav bijis mērķis aizskart kāda jūtas.

Stokholmas Nakas rajona apgabala tiesa lēmusi par labu vīrietim, atceļot sodu.

"Iepriekš citā tiesā ir pieņemts lēmums, tādu pašu iemeslu dēļ attaisnojot vīrieti, kurš bija čurājis aiz konteinera. Mēs tāpat kā apelāciju tiesa toreiz nolēmām, ka nav aizkāruma, ne arī aizskāruma nodoma," sacīja Nakas apgabala tiesas tiesnese Annika Johansone.

Tiesa vēl īpaši norādīja, ka apsūdzētais ir īpaši piesargājies no publiskas atkailināšanās, pagriežot pret ietvi un iespējamiem garāmgājējiem muguru.

Kā norāda Zviedrijas mediji, tiesas spriedums var izrādīties juridisks precedents līdzīgiem gadījumiem, kad zviedri sodīti par atvieglināšanos publiskās vietās.

Pagājušā gadā ar 800 kronu sodu par dabisko attiecību kārtošanu publiskā vietā sodīti 5000 zviedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!