Amsterdamā pēdējā brīdī diemžēl atcelts mēģinājums uztīt un izsmēķēt pasaulē lielāko kāsi, kad pasākuma organizatori atskārta, ka viņi tādējādi pārkāptu likumu.
"Mēs izlasījām likumā noteiktos ierobežojumus un aptvērām, ka mums var rasties nepatikšanas," ziņu aģentūra ANP citē vienu no organizatoriem Tijsu Verheiju, kad viņš bija iepazinies ar Nīderlandes narkotiku likumiem.

Grupa gribējusi uztīt 1,5 metrus garu zāles kāsi, kurā būtu 500 grami tīras marihuānas bez tabakas piejaukuma, un izsmēķēt to kādā bārā.

Sākotnēji tika domāts, ka šis pasākums būs likumīgs, ja 100 cilvēki atnestu katrs pa pieciem gramiem marihuānas. Šādu daudzumu narkotikas Nīderlandes varasiestādes pieļauj glabāt personīgai lietošanai.

"Diemžēl izskatās, ka tas nebūs iespējams," par trešdien plānoto pasākumu sacīja Verheijs.

"Mēs pilnīgi noteikti to būtu izmeklējuši," teica kāds policijas pārstāvis. "Ja tiktu uztīts viens kāsis ar puskilogramu marihuānas tajā, tas noteikti būtu pārkāpums."

Verheijs sacīja, ka grupa cerējusi uzstādīt jaunu pasaules rekordu. Pašreizējais pasaules rekords ir kāsis ar 100 gramiem marihuānas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!