Sekta "Krievijas patiesā pareizticīgo baznīca", kas, gaidot pasaules galu, jau piecus mēnešus iebarikādējusies alā Penzas apgabalā, kas atrodas aptuveni 500 kilometru uz dienvidaustrumiem no Maskavas, iznāks pareizticīgo Lieldienās 27. aprīlī, ziņo aģentūra "Interfax".
Sektanti teikuši, ka "iznāks no alas pareizticīgo Lieldienās", sacīja Penzas apgabala vicegubernators Oļegs Meļņičenko.

Krievijā Penzas apgabala Nikoļskas ciematā kāda sekta novembrī izrakusi alu, sagādājusi pārtiku un gaida pasaules galu, kas, pēc tās domām, pienāks maijā.

29 sektanti, tostarp četri bērni, no tā saucamās "Krievijas patiesās pareizticīgo baznīcas" mitinās alā, kurā ierīkotas gan pazemes akas, gan virtuve, gan arī mūku celles. Viņi vietējām varas iestādēm nosūtījuši vēstuli, apgalvojot, ka dzīvo alā no brīvas gribas.

Kad milicija mēģināja tuvoties sektas miteklim, no alas gaisā tika raidīti šāvieni, un sektanti draudēja uzspridzināties, jo viņiem esot daudz sprāgstvielu, arī gāze un petroleja.

Milicijas patruļa apsargā alu, lai neviens nemēģinātu sektu provocēt.

Sektu pirms aptuveni diviem gadiem nodibinājis 43 gadus vecais Pjotrs Kuzņecovs, kurš ciematā izveidojis lūgšanu namu. Pret aizturēto sektas līderi, kurš sevi dēvē par tēvu Pjotru, uzsākta kriminālizmeklēšana. Viņam diagnosticēta šizofrēnija, un pēdējos mēnešus viņš naktīs gulējis zārkā.

Kuzņecovam par sekotāju tiesību pārkāpumu var piespriest trīs gadu cietumsodu. Prokurore Alevtina Volčkova arī norādīja, ka visi sektas locekļi nāk no Krievijas vai bijušās Padomju Savienības valstīm, un daži no viņiem pārkāpuši Krievijas likumus. Pirms vairākiem mēnešiem uz sektas baznīcas durvīm parādījās uzraksts "Piedodiet, mēs esam devuši klusēšanas zvērestu", un Kuzņecovs paziņoja, ka tuvojas apokalipse. Drīz vien sektanti pārcēlās uz alu.

Pēc desmitiem gadu ilga valsts īstenota ateisma padomju režīma laikā daudzi Krievijas un citu bijušo padomju bloka valstu iedzīvotāji iesaistījušies sektās.

Daudzi Krievijas pilsoņi atteikušies no jaunām pasēm un nodokļu maksātāju identifikācijas numuriem, jo uzskata, ka tajos ir sātaniskas skaitļu kombinācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!