Austrāliešu rokgrupas AC/DC dziesma "Highway to Hell" (Lielceļš uz elli) kļuvusi par vienu no populārākajām kompozīcijām, kuru Austrālijas pilsētas Adelaidas iedzīvotāji izvēlas atskaņot savās bērēs, atsaucoties uz pilsētas lielākās kapsētas un krematorija "Centennial Park" darbinieku stāstījumu, ziņo laikraksts "The Telegraph".

Pēdējā laikā austrāliešu bērēs ļoti iecienīta kļuvusi arī britu grupas "Led Zeppelin" dziesma "Stairway to Heaven" (Kāpnes uz debesīm). Lai gan pēdējos gados šīs dziesmas bērēs tiek atskaņotas arvien biežāk, abas kompozīcijas pagaidām vēl nav iekļuvušas bērēs biežāk atskaņoto dziesmu desmitniekā.

Bēru dziesmu Top10 pirmajā vietā šobrīd ir Frenka Sinatras izpildītā "My Way" (Mans ceļš). Šī dziesma 2005. gadā tika atzīta arī par vispopulārāko starp Lielbritānijas bēru ceremonijām. Otrajā vietā austrāliešu bēru dziesmu sarakstā ieņem "Wonderful World" (Brīnišķīgā pasaule) Luija Ārmstronga izpildījumā.

Kas attiecas uz tradicionālajām kristiešu melodijām, pēdējā laikā gan Austrālijā, gan vairākās citās valstīs tās sākušas zaudēt savu aktualitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!