Minisvārkos tērptas sievietes novērš autovadītāju uzmanību no ceļa, tādējādi palielinot satiksmes negadījumu risku, uzskata Ugandas ētikas ministrs, kurš rosina izskatīt iespēju aizliegt minisvārku valkāšanu šajā Āfrikas valstī, ziņo BBC.
Ministrs Nasba Buturo paudis mediju pārstāvjiem, ka, viņaprāt, minisvārku valkāšana ir tas pats, kas iziet uz ielas bez drēbēm. "Kas slikts minisvārkos? To valkātājas var izraisīt autoavāriju, jo daļa mūsu tautas ir garā vāja (...) Ja esot pie stūres ieraugāt kailu cilvēku, jūs uz to skatāties tā vietā, lai pievērstu uzmanību ceļam," skaidrojis ministrs, norādot, ka "mūsdienās nevar atšķirt, kura ir māte, kura ir meita - visas ir kailas."


Ministrs uzskata, ka minisvārku valkāšana būtu jāatzīst par "nepiedienīgu uzvedību," kas pēc Ugandas likumiem ir sodāms pārkāpums.


Taču pēc Buturo domām, minisvārki nav vienīgais ļaunums, kas apdraud Ugandas sabiedrību. "Zādzības un valsts naudas piesavināšanās, nekvalitatīvs serviss, mantkārība, neuzticība, prostitūcija, homoseksualitāte un sektantisms," ministrs uzskaitījis pārējos netikumus.


Iepriekš viena no valsts universitātēm pieņēma lēmumu aizliegt tās teritorijā valkāt minisvārkus un cieši apspīlētas bikses. Lai gan tas pagaidām nav stājies spēkā, studējošo sieviešu domas par to dalās: ja vienām nav iebildumu, ja studentēm arī turpmāk būtu ļauts valkāt izaicinošas drānas, tad citas uzskata, ka aizliegums ir solis pareizā virzienā. "Es domāju, ka šādas drānas nav pieņemamas. Mums ir jāuztur Āfrikas cieņa, uzvedoties kā cienījamām sievietēm un tāpēc mums ir jāģērbjas piedienīgi," kāda studente atzina žurnālistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!