Brr, šoziem, protams, tāpat jau ir auksti... Taču - siltā istabā, sildoties sveču gaismā mīļo cilvēku kompānijā, vēss saldējums būs īsti vietā!

Sastāvdaļas:

15 ml kardamona pākšu, vislabāk - zaļās

2 apelsīni

2 klementīni

4 olu dzeltenumi

100 g Dansukker pūdercukura

500 ml saldā krējuma

50 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa

Dekorēšanai:

1 apelsīns

100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa

60 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu

10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

100 ml krējuma

Pagatavošana:

Kardamona pākstis sadrupina un izloba sēkliņas. Citrusaugļiem norīvē miziņas un izspiež sulu. Sulu, miziņas un kardamonu liek katliņā un uzvāra, līdz tilpums samazinās uz pusi. Liek malā atdzist. Olu dzeltenumus ar cukuru saputo, līdz veidojas gaisīgas putas. Krējumu un sīrupu uzvāra un maisot lēnām ielej putotajās olās. Tad maisījumam pievieno atdzisušo citrusaugļu sulu. Ielej maisījumu saldējuma mašīnā. Ja tādas nav, ielej maisījumu veidnē, to ieliek saldētavā uz piecām stundām, bet ik pēc pusstundas izņem un apmaisa.

Apelsīnu nomizo un sagriež smalkās strēmelītēs, ko liek sīrupā un pavāra, līdz apelsīns mīksts. Šokolādes pūdercukuru, vaniļas cukuru un krējumu samaisa un katliņā uzvāra. Saldējumu saliek glāzēs vai deserta trauciņos. Grezno ar apelsīna miziņu un pārslaka ar apelsīnu mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!