Foto: LETA
Sievietei, kuras pusmāsa gājusi bojā Zolitūdes traģēdijā, liegta rehabilitācija, atteikumu pamatojot ar to, ka pusmāsa nav māsa. To otrdien vēsta Latvijas televīzijas raidījums "Panorāma".

Abām sievietēm bijusi viena mamma, bet dažādi tēvi. Kad pēc traģēdijas sieviete vēlējās pieteikties rehabilitācijai, viņai atteikts, sakot: "Jūs neesat viņas māsa". Par šādu atteikuma iemeslu sieviete ir sāpināta, sakot - kad savulaik pildījusi amatpersonas deklarāciju, tad gan pusmāsa bija jānorāda pie tuviniekiem kā māsa.

Māsu zaudējusī sieviete televīzijai atzīst, ka nepārdzīvo par palikšanu
bez rehabilitācijas, bet gan par atteikuma iemeslu.

"Es no sākuma tā kā īsti negribēju [pieteikties rehabilitācijai], es teicu, nu, ko es iešu, viņš teica, nē, nē, galu galā, tu esi māsa," raidījumā saka sieviete. Viņa skaidro, ka kopā abas ir augušas. "Var teikt, ka es arī esmu piedalījusies viņu audzināšanā. Man bija desmit gadi, kad man piedzima abas māsiņas," stāstīja tuvinieci zaudējusī.

Labklājības ministrija skaidro, ka tuvākie radinieki ir māsas, brāļi, bērni, vecāki un vecvecāki, bet pusmāsas un pusbrāļi šajā kategorijā neietilpst.

Labklājības ministres Ilzes Viņķeles (V) preses sekretāre Marta Krivade mikroblogā Twitter otrdien vakarā solīja ministrijas atvainošanos sievietei. "Publisks un plašāks Labklājības ministrijas skaidrojums un atvainošanās saistībā pusmāsas rehabilitāciju būs rīt, bet šobrīd zināms, ka tas ir pārpratums," raksta ministres pārstāve. Viņa uzsver, ka šos pakalpojumus var saņem arī pusmāsas un pusbrāļi.

Uz 10 dienu rehabilitācijas kursu pieteikušies 340 cilvēki, kuri zem "Maxima" drupām zaudējuši tuviniekus.

Jau vēstīts, ka 21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Par notikušo sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!