Foto: DELFI
Valdība otrdien atbalstīja finanšu līdzekļu kompensēšanu ārstniecības iestādēm saistībā ar pērn rudenī lielveikala "Maxima" traģēdijā cietušo ārstēšanu.

Līdzekļus paredzēts kompensēt par laika posmu no 1.februāra līdz 30.jūnijam, un kompensējamā summa ir 39 999 eiro.

Nacionālajam veselības dienestam bija uzdots nodrošināt, lai ārstniecības iestādes apkopo rēķinus, bet neiekasē no cietušajiem pacienta iemaksas un līdzmaksājumus. Tā rezultātā ārstniecības iestādēm nepieciešams kompensēt summas, kas radušās, ārstējot cietušos. Laika posmā no pagājušā gada 21.novembra līdz šā gada 31.janvārim tie bija 46 160 eiro, un šī summa jau ir atmaksāta.

Cietušo pacientu ārstēšanas izmaksas tiks kompensētas nacionālajam rehabilitācijas centram "Vaivari", Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcai, Rīgas 1.slimnīcai, "Veselības centram 4", medicīnas sabiedrībai "ARS", Latvijas Plastiskās, rekonstruktīvās un mikroķirurģijas centram un citām ārstniecības iestādēm.

Kopumā šajās slimnīcās no 1.februāra līdz 30.jūnijam ārstēti 15 traģēdijā cietušie. Taču katrai ārstniecības iestādei ir savi unikālie pacienti, tādēļ šie pacienti nav saskaitāmi kopā, jo viens pacients var ārstēties vismaz divās ārstniecības iestādēs šajā laika periodā, norāda Veselības ministrija.

Kā ziņots, pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!