Foto: LETA

Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanā pamazām izkristalizējas iespējamo aizdomās turamo loks, ceturtdien intervijā LTV raidījumam "Panorāma" sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, kurš gan sīkāk šo jautājumu komentēt nevēlējās.

Ģenerālprokurors atzina, ka, pretēji sabiedrības šaubām, izmeklēšana rit raiti. Speciālā izmeklētāju grupa, kura uz kārtējo sanāksmi sanāca 7.janvārī, šobrīd pārbauda notikuma vietā un kratīšanās izņemtos pierādījumus.

Kalnmeiers pieļāva, ka drīz tiks norīkotas arī ārzemju un vietējās ekspertīzes. Tiesa, ar ekspertīzēm nebūtu jāsteidzas, bet tās veicamas kvalitatīvi, lai brīdī, kad lieta nonāks tiesā, apsūdzēto puse tās nevarētu apstrīdēt, bilda ģenerālprokurors. "Mēs rēķināmies ar to, ka jebkurš ekspertu atzinums tiks apstrīdēts no potenciāli aizdomās turamās personas vai apsūdzētās personas, un tās piesaistīs sev tik pat augstas kvalifikācijas ekspertus, kas mēģinās visus šos atzinumus apstrīdēt. Tamdēļ nevaram pieļaut pārlieku steigu," intervijā sacīja Kalnmeiers.

Lietā pamazām izkristalizējas arī iespējamo aizdomās turamo loks, taču, lai netracinātu sabiedrību, Kalnmeiers šo jautājumu pagaidām sīkāk nevēlējās komentēt.

Jau vēstīts, ka 21.novembrī Zolitūdes veikalam "Maxima" iebruka jumts. Traģēdijā dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet daudzi tika ievainoti. Par notikušo sākts kriminālprocess, taču aizturēto pagaidām nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!