Foto: LETA
Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) veselības stāvoklis aizvien uzlabojas, un pirmdien viņš pilnībā pamodies no medikamentozā miega, kurā mediķi viņu uzturēja, lai veiktu intensīvo terapiju, informē mēra preses sekretāre Anna Kononova.

Ārsti norāda, ka Ušakova veselības stāvoklī vērojamas pozitīvas tendences un uzlabojumi. Mediķi ir pārtraukuši uzturēt medikamentozu miega stāvokli, pausts paziņojumā par Rīgas mēra veselības stāvokli.

Ušakova "Facebook" mājas lapā pirmdien ievietots paziņojums krievu valodā: "Atkal kopā ar jums. Paldies par atbalstu!" (Снова с вами! Спасибо за поддержку!)

Ušakovs turpina intensīvās ārstēšanas kursu Berlīnes klīnikā "Charite".

Jau vēstīts, ka klīnikā "Charite" Ušakovs atrodas kopš pagājušās otrdienas, kur tika nogādāts ar īpašu lidmašīnu. Skrienot pusmaratona distanci, mēram neizdevās finišēt, jo radās veselības problēmas un viņu nogādāja slimnīcā.

Vācijas speciālisti ir apstiprinājuši P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārstu noteikto diagnozi - pārkaršanas sindromu, kam sekoja visu iekšējo orgānu sistēmas bojājumi. Ir cietušas gan aknas, gan nieres, citi iekšējie orgāni un muskuļi.

Ušakova piederīgie ir atvēruši ziedojuma kontu mēra ārstēšanai. Prognozētās ārstēšanas izmaksas varētu būtu tuvu 100 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!