Valsts policijā aģentūrai BNS norādīja, ka pasākums norisinājās bez starpgadījumiem.

Aģentūra BNS novēroja, ka ap plkst.18.20 pie prezidenta pils pulcējās aptuveni 30 cilvēku, taču jau ap plkst.18.50 bija palikuši vairs tikai astoņi cilvēki, bet pārējie dalībnieki jau bija izklīduši.

Viens no pasākuma dalībniekiem Daniels aģentūrai BNS pastāstīja, ka šī akcija nav domāta, lai atbalstītu kādu konkrētu politisko spēku, bet lai paustu savu attieksmi pret koalīcijas izveidi, neiekļaujot tajā vēlēšanu uzvarētāju SC.

Lielākajai daļai pasākuma dalībnieku bija koferi, tādējādi simboliski vaicājot, vai būtu jāpamet Latvija, paskaidroja Daniels.

Jau vēstīts, ka Zatlera Reformu partija un "Vienotība" nolēmušas veidot valdību ar Nacionālo apvienību, tādējādi atstājot opozīcijā 11.Saeimas vēlēšanu uzvarētāju SC.

Protestējot pret to, iedzīvotāji sūta vēstules Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, uz ielām izvietoti plakāti, aicinot prezidentu izvērtēt, vai valdībā tiešām vajadzētu būt Nacionālajai apvienībai, kā arī tiek plānotas dažādas protesta akcijas, ieskaitot mītiņu pirmdien, 17.oktobrī, pie Saeimas pirms tās svinīgās pirmās sēdes sākuma.