Foto: LETA

Rīgas mērs "Saskaņas centra" (SC) līderis Nils Ušakovs neuzskata, ka SC organizētais pikets pie Saeimas nama nākampirmdien varētu radīt etnisku saspīlējumu.

"Ja latvieši un krievi, jo "Saskaņas centra" vēlētāji ir gan latvieši, gan krievi, stāvēs pie Saeimas ar lozungiem par "Saskaņas centru", tieši otrādi – tas ir pret etnisku spriedzi," teica Ušakovs.

Norādot, ka vēl trešdien viņš solīja nepieļaut demonstrācijas starp latviešiem un krieviem, Ušakovs argumentēja, ka piketā piedalīsies SC pārstāvji un aktīvisti, kas "zina, ko dara".

""Saskaņas centrs" nevēršas pie vēlētājiem, aicinot piketēt. Piketā piedalīsies "Saskaņas centra" politiķi un aktīvisti, kas parādīs savu viedokli [..] Mēs vienkārši informējam par to, ka šāds pikets būs," norādīja Ušakovs. "Tie būs mūsu aktīvisti, kas zina, ko dara."

Uz jautājumu, vai ar šādām akcijām varētu ietekmēt koalīcijas veidošanu, Ušakovs atbildēja, ka SC dara visu, lai Valsts prezidents Andris Bērziņš zinātu, ko domā daudzi Latvijas iedzīvotāji. Tomēr ar prezidentu tikšanos SC gan nav pieteicis.

Jau vēstīts, ka SC pirmdien pirms 11.Saeimas pirmās sēdes rīkos piketu, lai paustu attieksmi pret koalīciju, kas veidota, ignorējot 28% vēlētāju intereses. Piketā plāno piedalīties aptuveni 1000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!