Kā atzīst biedrības "Cita Rīga" vadītāja Inese Grandāne, viņu satrauc neatrisinātais jautājums par Mežaparka infrastruktūru, jo uz šo Rīgas daļa nākamajā pavasarī biedrībai ieplānots jauns maršruts.

"Ar tām pāris pārvietojamām labierīcībām, kas vasaras periodā tiek uzstādītas Mežaparkā, ir krietni par maz. Tāpat aktuāla problēma ir arī automašīnu stāvvietas, Automašīnas tiek atstātas uz ielām un tām grūti tikt garām," pauž Grandāne, piebilstot, ka šie jautājumi noteikti jārisina, jo, piemēram, ziemas periodā plānotā "Ziemas parka" apmeklētāju automašīnu īpašnieki, kuriem būs atļauts iebraukt Mežaparka teritorijā un pārvietoties pa gājēju ielām, varētu gājējus apdraudēt.

Tūrisma firmas "Skaisto skatu aģentūra" biroja vadītāja Inta Kalēja uzskata, ka Mežaparkā nepieciešams ne tikai attīstīt infrastruktūru, bet arī izveidot interesantus tūrisma apskates objektus. "Arhitektūra Mežaparkā ir skaista, bet nav nekā interesanta ar ko varētu piesaistīt ārvalstu tūristus. Tur varētu izveidot, piemēram, nacionālā stila restorānu vai atpūtas zonu ezera krastā, kuru tūristi varētu baudīt kopā ar kultūrvēsturisko estrādi, dabas ainavu un vidi," klāsta Kalēja.

Savukārt tūrisma aģentūras "Impro ceļojumi" ceļojumu konsultante Dace Bukševica skaidro, ka Mežaparka infrastruktūru būtu nepieciešams uzlabot Taču viņa norādīja, ka individuālie tūristi tur nokļūs reti, galvenokārt - laika trūkuma dēļ.

"Ja tūrists atbrauc uz Rīgu, viņš vispirms apskatās Vecrīgu un tuvākās Rīgas daļas, bet Mežaparkā nokļūs reti. Turklāt tūristiem, kuri izmanto tūrisma uzņēmumu piedāvājumus, nav jāsatraucas par stāvvietu trūkumu vai sabiedrisko transportu," uzsver Bukševica, piebilstot, ka Mežaparks ir pietiekami noslogota Rīgas daļa, lai atbildīgās personas sāktu risināt problēmas, kas saistītas ar infrastruktūru.

Kā ziņots, 28.oktobrī Mežaparka teritorijas detālplānojuma izstrādes sabiedriskās apspriešanas sanāksmē Rīgas iedzīvotāji un ar parku saistīto organizāciju pārstāvji norādīja, ka, attīstot Mežaparku, ļoti svarīgi atrisināt privāto automašīnu novietošanu, uzlabot sabiedriskā transporta satiksmi uz parku, kā arī izveidot atbilstošas labierīcības.

Mežaparka Attīstības biedrības pārstāve Kristīne Āboliņa pauda, ka ļoti svarīgi būtu saglabāt Mežaparka teritorijā tieši tās funkcijas un aktivitātes, kas Rīgā pieejamas tieši šeit un nekur citur. Turklāt, attīstot parku, svarīgi būtu ņemt vērā tieši to iedzīvotāju viedokli, kuri šo vietu apmeklē salīdzinoši bieži.

Āboliņa uzskata, ka parkā būtu jāizvieto vairāk tualešu, turklāt tām jābūt labā stāvoklī. Viņa uzskata, ka labierīcību izvietošana, iespējams, palielinātu arī Mežaparka apmeklētāju skaitu.

Mežaparka teritorijas apsaimniekotāja SIA "Rīgas meži" valdes loceklis Andrejs Kondratjuks informēja, ka patlaban apmeklētāji var izmantot septiņas pārvietojamās tualetes, taču jau līdz gada beigām esot iecerēts Mežaparkā ierīkot trīs stacionārās tualetes, kuras būs atvērtas visu gadu un kurās būs silti arī ziemā.

SIA "Rīgas meži" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš pastāstīja, ka Mežaparka attīstības projekta izstrādes gaitā tiks domāts arī par atbilstoša līmeņa labierīcību izvietošanu parkā.

Lai arī sanāksmē tika apspriesta detālplānojuma izstrāde, tās laikā vairāki Mežaparka apkārtnes iedzīvotāji norādīja, ka svarīgi uzlabot rīdzinieku iespējas nokļūt šajā vietā ar sabiedrisko transportu.

Kāda iedzīvotāja sacīja, ka detālplānojuma izstrādes gaitā būtu svarīgi noskaidrot, cik ērti cilvēkiem iespējams nokļūt Mežaparkā no sava mikrorajona. Turklāt arī paši Mežaparka iedzīvotāji neesot apmierināti ar sabiedriskā transporta satiksmi, piemēram, bērni nevarot nokļūt no šejienes uz skolu citā mikrorajonā.