Divu dienu garumā 25. un 26. novembrī 30 "Nākotnes pilsētas spēles" dalībnieki – Dziesmu svētku kustības aktīvi veidotāji un atbalstītāji, kas pārstāv nevalstiskās organizācijas, radošās industrijas, publiskās pārvaldes institūcijas, kultūras un izglītības sektoru, izstrādās radošus priekšlikumus Dziesmu svētku centra izveidei Mežaparka estrādes teritorijā, portālam "Delfi" pavēstīja spēles rīkotāji.

Situācijas analīzes un ideju radīšanas aktivitāte -"Nākotnes pilsētas spēle" ("Future City Game") notiks, balstoties uz Britu padomes metodoloģiju pilsētvides jautājumu risināšanai.

Spēles ietvaros tiks izvēlēti un pilnveidoti pieci labākie risinājumi un apkopoti citi perspektīvi priekšlikumi Mežaparka teritorijas attīstībai ar mērķi tajā veidot Dziesmu svētku centru, kas visa gada garumā piedāvātu aktivitātes dažāda vecuma iedzīvotājiem un pilsētas viesiem. Pasākumu vadīs Britu padomes sertificēta spēles vadītāja Ilona Asare.

Piedaloties spēlē, dalībnieki iegūs jaunas prasmes un zināšanas izstrādāto ideju formulēšanā, pasniegšanā un pilnveidošanā, kas ne tikai palīdzēs turpmākajā dalībnieku saskarsmē ar pašvaldību, sniedzot priekšlikumus dažādu jautājumu risināšanā, bet arī sekmēs dalībnieku profesionālo iemaņu pilnveidošanos un to pielietojumu ikdienā.

Iegūtie priekšlikumi tiks piedāvāti jaunajai Mežaparka attīstības detālplānojuma programmai, pie kuras izstrādes SIA "Rīgas meži" pašlaik sāk darbu. Balstoties uz Mežaparka detālplānojumu, tiks meklēti šīs teritorijas attīstības risinājumi un finansējums.

Spēles rezultātā izstrādāto ideju apraksti būs pieejami Britu padomes un Dziesmu svētku biedrības interneta vietnēs pēc 30. novembra. Dziesmu svētku biedrība iepazīstinās ar spēles rezultātiem atbildīgās valsts un pašvaldību institūcijas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!