Foto: Shutterstock
Septembrī Siguldā vandaļu izpostīto Ķeizarskata vides objektu - sēnīti - atjaunos par privātiem līdzekļiem, informēja Dabas aizsardzības pārvaldē.

Aicinājumam palīdzēt atjaunot nopostīto tūrisma objektu atsaukusies Latvijas Kūdras ražotāju asociācija, kas šim mērķim piešķīrusi 1500 eiro ziedojumu. Par šiem līdzekļiem tiks uzbūvēta jauna sēnīte, un tā tūristiem būs pieejama jau šoruden.

Patlaban jau ir sagatavots arī labiekārtošanas projekts sēnītes formas nojumes ar soliņu konstrukcijas atjaunošanai. Septembra beigās tas iesniegts saskaņošanai Siguldas būvvaldē.

Jau ziņots, ka 1.septembrī Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieki vēsturiskajā skatu vietā Ķeizarskatā konstatējuši, ka ir nopostīts vides objekts - sēnīte. Konstrukcija bija nodedzināta un nogrūsta lejā no kraujas.

Sēnītes formā būvētās nojumes ir viena no Gaujas Nacionālā parka un Siguldas vizītkartēm. Tās kalpo gan kā patvērums no lietus vai atpūtas vietas sagurušiem ceļotājiem, gan pieturas punkts nesteidzīgai apkārtnes ainavu vērošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!