Foto: Shutterstock
Vēl viens garšīgs variants, kā baudīt olu kulteni – ietinot tortiljās kopā ar krēmīgiem avokado gabaliņiem un kapātiem lociņiem. Ņammm...

::recepte::

Avokado nomizo, izņem kauliņu, atdala mīkstumu un sagriež to kubiņos. Lociņus sasmalcina. Olas sakuļ ar pienu, cieti, sāli un pipariem pēc garšas.

Pannā izkausē sviestu un vidēji lielas liesmas. Tad lej pannā sakultās olas. Maisot karsē olas aptuveni 7-10 sekundes, līdz masa sarecējusi, bet vietām joprojām vēl ir tekoša, jo, noņemot pannu no uguns, kultenis turpinās gatavoties.

Ja nepieciešams, varēsi atlikt pannu uz 1-2 sekundēm atpakaļ uz uguns. Visam procesam vajadzētu aizņemt ne vairāk kā 15 sekundes, tad kultenis sanāks sulīgs un krēmīgs.

Tortiljas uzsilda grila pannā, cepeškrāsnī vai uz pannas.

Liek uz tortiljām kulteni, avokado gabaliņus, visu pārkaisa ar lociņiem un satin rullīšus.

10Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 tortiljas3 olas2 ĒKpiens pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari1 ĒKkartupeļu ciete3 ĒKsviests1 avokado sīpolloku bunte

Sagatavošana

1

Avokado nomizo, izņem kauliņu, atdala mīkstumu un sagriež to kubiņos. Lociņus sasmalcina. Olas sakuļ ar pienu, cieti, sāli un pipariem pēc garšas.

2

Pannā izkausē sviestu un vidēji lielas liesmas. Tad lej pannā sakultās olas. Maisot karsē olas aptuveni 7-10 sekundes, līdz masa sarecējusi, bet vietām joprojām vēl ir tekoša, jo, noņemot pannu no uguns, kultenis turpinās gatavoties.

3

Ja nepieciešams, varēsi atlikt pannu uz 1-2 sekundēm atpakaļ uz uguns. Visam procesam vajadzētu aizņemt ne vairāk kā 15 sekundes, tad kultenis sanāks sulīgs un krēmīgs.

4

Tortiljas uzsilda grila pannā, cepeškrāsnī vai uz pannas.

5

Liek uz tortiljām kulteni, avokado gabaliņus, visu pārkaisa ar lociņiem un satin rullīšus.

Lai labo garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!