Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garda apgāztā kūka, lai izgaršotu pēdējos sezonas mandarīnus vai sulīgos apelsīnus. Pasniedz ar kādu karoti putukrējuma vai saldējuma bumbu.
75Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
mandarīni vai mazie apelsīni30 gsviests (izkausēts)2 ĒKpūdercukurs MĪKLAI(23cm kūkas forma):125 gsviests (ist. temp.)125 gmilti0.5 TKcepamais pulveris150 gapelsīnu vai mandarīnu marmelāde vai džems3 olas

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190°C.

2

Kūkas formu izklāj ar cepampapīru un ietauko. Mandarīnus vai apelsīnus sagriež plānās šķēlītēs un noblanšē karstā ūdenī 2 minūtes, pēc tam nokāš.

3

Kūkas formas pamatni ieziež ar izkausēto sviestu un pārkaisa ar pūdercukuru. Tad tajā izkārto citrusaugļu šķēlītes.

4

Gatavo mīklu – lielā bļodā liek sviestu, pieber miltus, cepamo pulveri, marmelādi (vai džemu) un olas. Visu sakuļ, līdz masa viendabīga. Kūkas mīklu lej pāri citrusiem kūkas formā.

5

Kūku liek cepeškrāsnī un cep 35–40 minūtes, līdz tā zeltaina un skaisti pacēlusies. Gatavo kūku izņem no krāsns un atdzesē formā 5 minūtes.

6

Lai noglazētu kūku, katliņā uzkarsē trīs ēdamkarotes ar marmelādi, kurai pievienota ēdamkarote ūdens.

7

Kūkas formu uzmanīgi apgāž otrādi un ļauj kūkai uzkrist uz servējamā šķīvja. Tad tās virsu apsmērē ar uzsildīto marmelādi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!