Foto: Privātais arhīvs

"Burkāns un apelsīns ļoti labi sader kopā. Apelsīna aromāts samazina vēlēšanos pēc sāls pievienošanas, jo biezenis nešķiet bezgaršīgs," par savu veikumu raksta Nataša. Šī recepte piedalās Tasty.lv "Ātro vakariņu" recepšu konkursā.

Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos.

Eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu vai puravu.

Fileju samaļ gaļasmašīnā vai sablenderē. Pievieno puravus un pienu, sablenderē.
Olas baltumu saputo ar sāli, līdz iegūtas stingras putas.

Filejas masā pievieno piparus un vieglām kustībām iecilā olas baltumu un rīvētu sieru.

Formiņas vai arī tasītes iesmērē ar eļļu, pilda ar gaļas maisījumu. Formiņas liek ūdens peldē lielākā formā. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 150 grādos 25 minūtes.

Pa to laiku gatavo burkānu biezeni.

Burkānus nomizo, sagriež, liek katliņā, pielej ūdeni tik daudz, lai tiem ir, kur sautēties.

Sautē zem vāka uz nelielas uguns, līdz burkāni mīksti un ūdens gandrīz izvārījies.
Gatavu sablenderē, pievieno apelsīnu sulu, rīvētu sieru un sāli.

Apelsīnam noņem miziņu, sagriež strēmelītēs. Liek uz pannas ar nelielu eļļas daudzumu, pieber cukuru, pielej divas ēdamkarotes ūdeni, apcep, līdz izveidojas staipīga karamele.

Suflē ap šo laiku jābūt gatavam.

Šķīvī kārto burkānu biezeni, vidū liek suflē. Dekorē ar karamelizētām apelsīnu miziņām, žāvētām olīvām un sviesta pupiņām. Sviesta pupiņas pirms pasniegšanas iemet vārošā ūdenī un apvāra aptuveni minūti.

Lai iegūtu olīvu pulverīti, olīvas bez šķidruma sablenderē un kārto uz cepamā papīra. Žāvē cepeškrāsnī uz ļoti mazas uguns aptuveni 20 minūtes, līdz tās kļūst sausas, drupenas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!