Saulaina rudens zupa, kas sildīs vēsākās dienās. Tasty.lv "Zupu konkursam" to iesūtījusi lasītāja Ilze Liepiņa. Viņas ģimenei tā ir iecienīta zupa visas aukstās sezonas garumā.

45Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 sīpols5 cm ingvers3 ķiploka daiviņas1 citronzāles stiebrs1.5 ĒKGī sviests (vai parastais sviests)1 TKkurkuma2 ĒKkokosriekstu skaidiņas9 burkāni (vidēji lieli)4 tomāti (vidēji)1 bundžiņa kokosriekstu piens2 ĒKsēklas (dažādas: linsēklas, sezama, saulespuķu, ķirbja) saujakinzas zaļumi pēc garšassāls pēc garšasčili

Sagatavošana

1

Noloba un smalki sagriež sīpolu, ingveru un ķiploku (citronzāli atstāj veselu, jo pēc tam to būs vieglāk izņemt laukā). Nomizo un ripiņās sagriež burkānus.

2

Katliņā izkausē sviestu un tajā izkarsē kurkumu. Pēc tam viegli apcep sīpolu, ingveru, ķiploku un citronzāli. Kad garšvielas apceptas, pievieno burkānus un apcep zeltainus.

3

Katlā lej ūdeni tik daudz, lai nosegtu burkānus. Uz mazas uguns turpina sautēt burkānus. Kad burkāni mīksti, tiem pievieno gabaliņos sagrieztus mizotus (var arī nemizotus) tomātus. Vāra uz mazas uguns līdz tomāti gatavi. Sablendē. Pievieno kokosriekstu pienu, pēc garšas sāli un vēlreiz uzsilda līdz uzmet burbuli.

Pasniedzot zupu dekorē ar grauzdētām sēklām un svaigu kinzu. Tie, kuriem garšo asumiņš - pievieno čilli. Mēs piekožam Svētes maizi ar ķirbju sēklām. Lai labi garšo!

Iesūtīja: Ilze Liepiņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!