Šādas aromātiskas, zeltaini brūnas zvaigznītes ar marcipānu un mazu aprikozi pašā smalkmaizītes centrā cep Dānijā, un nu jau arī visā pasaulē. Šīs zvaigznītes piepildīs māju ar patīkamu aromātu un garšos lieliski kopā ar glāzi karstas tējas vai auksta piena.
270Minūtes
12Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 9
250 gbaltie milti ar augstu lipekļa saturu250 gkviešu milti7 gviena paciņa sausā rauga2 ĒKsmalkais cukurs1 TKsāls250 mlpiens, uzsildīts1 gab.ola, L izmērs250 gmīksts sviests125 gmarcipāns9 gab.aprikožu pusītes, konservētas un bez sīrupa8 ĒKaprikožu ievārījums, izberzts caurs sietu un uzsildīts2 gab.cepampannas, izklātas ar cepamo papīru

Sagatavošana

1

Pārsmērē sviestu divām trešdaļām četrstūra, vienu malu atstājot brīvu. Pārloka pāri sviestam apakšējo trešdaļu mīklas, un tad augšējo trešdaļu. Izmantojot mīklas rulli, izlīdzina "rievas" mīklā. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vienu stundu.

2

Izrullē mīklu lielā taisnstūra formā, tad atkārto locīšanu - no sākuma apakšējo mīklas trešdaļu, tad augšējo, izlīdzinot rievas ar mīklas rulli. Atkal atdzesē stundu ledusskapī. Ņem ārā no ledusskapja un vēl pēdējo reizi atkārto rullēšanas un locīšanas procesu. Liek ledusskapī uz vēl vienu stundu. Izrullē mīklu 36 centimetru lielā kvadrātā. Nogriež nelīdzenās malas un mīklu sadala pēc iespējas vienādos deviņos kvadrātiņos.

3

Mīklu sagriež kvadrātiņos. Centrā ar otiņu uzsmērē nedaudz ūdens, tad ieloka katra stūrīša malu, veidojot vējdzirnavu spārnu formu, katru maliņu centrā iespiežot nedaudz ar pirkstu. Marcipānu sadala deviņos gabalos, un katru gabaliņu izrullē bumbiņas formā. Bumbiņu saplacina un novieto smalkmaizītes centrā. Pa virsu marcipānam liek aprikozes pusīti. Sagatavotās maizītes liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru. Pārklāj ar ieeļļotu pārtikas plēvi un atstāj siltā vietā, līdz mīkla apjomā ir dubultojusies.

4

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220C grādiem. Maizītes pārsmērē ar aprikožu glazūru un cep 20-25 minūtes, kamēr tās kļuvušas zeltaini brūnas. No cepeškrāsns izņem.

5

Pārsmērē ar atlikušo aprikožu glazūru. Maizītes pārceļ uz restītēm atdzišanai.

Vislabāk kārtainās mīklas zvaigznītes garšos vēl siltas cepšanas dienā, bet tās var arī atkārtoti uzsildīt pēc vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!