15Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
2 olas2 šķēlestostermaize4 ĒKmajonēze pēc garšassāls, pipari1 ĒKsviests pēc garšassmalki sakapāti kaperi vai garšaugi
Sagatavošana
1
Pārzied maizes šķēles no abām pusēm ar majonēzi. Ņem vidēja izmēra cepumu formu un izspied sirdi maizes šķēles centrālajā daļā.
2
Uz vidējas liesmas pannā izkausē sviestu un liec maizes šķēles (arī izspiestās sirdis) cepties.
3
Cep, līdz maize apgrauzdējusies zeltaina (aptuveni 5 minūtes), tad apgriez uz otru pusi un "iesit" sirsniņu vietās olu. Pārkaisi ar sāli un pipariem pēc garšas, samazini liesmu un cep vēl 5-7 minūtes vai, līdz olas baltums ir sarecējis.
4
Ja vēlies, pasniedzot brokastis, vari pārkaisīt maizītes ar smalki sakapātiem kaperiem vai svaigiem garšaugiem - pēc izvēles.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit