Foto: AP/Scanpix/LETA

Aizvadītajā naktī Krievijas karaspēks pret Ukrainu raidījis deviņus trieciendronus "Shahed", no kuriem astoņus notrieca Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdienas rītā paziņoja Ukrainas Gaisa spēki. Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrija pavēstījusi, ka aizvadītajā naktī Krievijā noticis dronu uzbrukums piecos apgabalos.

Visi deviņi droni palaisti no Krievijas Krasnodaras novada, liecina Ukrainas Gaisa spēku sniegtā informācija.

"Ukrainas Aizsardzības spēku pretgaisa aizsardzības kaujas darbības rezultātā iznīcināti astoņi ienaidnieka bezpilota lidaparāti "Shahed-131/136"," teikts Ukrainas Gaisa spēku paziņojumā.

Aizvadītajā naktī un svētdienas rītā Krievijā noticis dronu uzbrukums piecos apgabalos – Maskavas, Tulas, Kalugas, Brjanskas un Smoļenskas, paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Tulā drons naktī ietriecies daudzdzīvokļu mājā, izsisti logu stikli trim dzīvokļiem un cietis viens cilvēks, pavēstīja Tulas apgabala gubernators Aleksejs Djumins.

Viņš piebilda, ka vēl divus dronus naktī Tulas apgabalā esot notriekusi pretgaisa aizsardzība.

Maskavas apgabalā naktī droni nodarījuši postījumus trīs ēkām, bet cilvēki nav cietuši, paziņoja apgabala gubernators Andrejs Vorobjovs.

Dronu uzbrukuma laikā pārtraukta lidmašīnu nolaišanās un pacelšanās Maskavas Vnukovas un Domodedovas lidostās, vēsta Krievijas mediji.

Arī Brjanskas un Kalugas apgabalos naktī esot notriekti droni, taču tur postījumi neesot nodarīti, paziņojuši šo apgabalu gubernatori.

Krievijas Aizsardzības ministrija apgalvoja, ka Maskavas, Tulas, Kalugas un Brjanskas apgabalos aizvadītajā naktī pretgaisa aizsardzība notriekusi pavisam 20 bezpilota lidaparātus, bet pēc deviņiem rītā Brjanskas, Smoļenskas un Tulas apgabalos notriekti vēl četri droni.

Neatkarīga apstiprinājuma informācijai par notriekto dronu skaitu nav.

Ukrainas amatpersonas nav komentējušas ziņas par aizvadītās nakts dronu uzbrukumu Krievijā, taču analītiķi pievērš uzmanību tam, ka tas sekojis iepriekšējā naktī notikušajam Krievijas trieciendronu uzbrukumam Ukrainai, kas bija lielākais kopš kara sākuma.

Naktī uz sestdienu Krievijas karaspēks pret Ukrainu, galvenokārt Kijivu, raidīja 75 bezpilota kaujas lidaparātus "Shahed", taču 71 no tiem notrieca Ukrainas pretgaisa aizsardzība. Šis uzbrukums notika laikā, kad Kijivā uz Holodomora upuru piemiņas pasākumiem un starptautisko pārtikas nodrošinājuma samitu "Graudi no Ukrainas" bija ieradušies vairāku ārvalstu vadītāji, viņu vidū arī Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!