Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēks naktī uz sestdienu palaidis rekordlielu "Shahed-131/136" tipa bezpilota kaujas lidaparātu uz Ukrainu, īpaši mērķējot uz Kijivu, paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Ukrainas Gaisa spēku komandieris ģenerālleitnants Mikola Oleščuks precizēja, ka no 75 Krievijas palaistajiem "Shahed" Ukrainas pretgaisa aizsardzība notriekusi 71 lidaparātu.

"Galvenais triecienu virziens – Kijiva!" paziņoja Oleščuks.

Bezpilota lidaparāti palaisti no diviem virzieniem – Primorskoahtarska Krasnodaras novadā un Kurskas apgabala.

Pretgaisa aizsardzība darbojās vismaz sešos Ukrainas apgabalos: Kijivas, Sumu, Dnipropetrovskas, Zaporižjas, Mikolajivas un Kirovohradas apgabalā.

Dnipropetrovskas apgabalā pretgaisa aizsardzības sistēma notriekusi Krievijas vadāmo aviācijas raķeti "H59".

Kijivā aizvadītajā naktī piedzīvotais uzbrukums ar droniem ir plašākais kopš pērn februārī Krievija sāka atkārtoto uzbrukumu Ukrainā, paziņoja Ukrainas galvaspilsētas mērs Vitālijs Kļičko.

Viņš informēja, ka gaisa trauksme Kijivā spēkā bija vairāk nekā sešas stundas un triecienos cietuši pieci cilvēki, arī 11 gadus vecs bērns. Visi ievainotie saņēmuši medicīnisko palīdzību, bet slimnīcā nav ievietoti.

Kijivas pilsētas militārā administrācija paziņoja, ka Ukrainā pretgaisa aizsardzība notriekusi gandrīz 50 mērķus. Ukrainas Gaisa spēki nav precizējuši, cik droni bijuši palaisti uz galvaspilsētu.

Pēc aizvadītās nakts uzbrukuma Kijivā bez elektrības palikušas 77 dzīvojamās mājas un 120 iestādes pilsētas centrālajā daļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!