Foto: PantherMedia/Scanpix
Pelmeņu zupa ir tieši tas, kas vajadzīgs nākamajā dienā pēc trakas ballītes. Tā ir ātri pagatavojama, sātīga, garda un piepilda vēderu ar mierinošu siltuma sajūtu.
20Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

pelmeņi - pašgatavoti vai pirkti pēc garšasbuljona kubiņi pēc garšasingvers, svaigs pēc garšasčili pipars1 gab.sīpols pēc garšasķiploka daiviņas2 gab.lauru lapas4 gab.smaržīgie pipari pēc garšasskābais krējums pēc garšassojas mērce pēc garšassviests1 TKetiķis1 šķipsnacukurs zaļumi pēc garšasķiploka daiviņas

Sagatavošana

1

Katliņā liek vārīties ūdeni. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno rīvētu ingveru, nomizotu sīpolu, nomizotu ķiploka daiviņu, lauru lapu, pāris smaržīgos piparus un pāris buljona kubiņus.

2

Liek buljonā pelmeņus un, ik pa laikam apmaisot, vāra, līdz tie ir gatavi. Tad pelmeņus liek bļodiņās, pārlej ar buljonu. Pievieno krējumu vai sviestu, sojas mērci, nedaudz etiķa, šķipsnu cukura, sasmalcinātus zaļumus, piespiež ķiploka daiviņu, samaisa un bauda.

3

Ja ir spēks un vēlme, zupai var pievienot iepriekš apceptus, skaidiņās sarīvētus burkānus un sīpolus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!