Foto: Shutterstock
Kēksiņu formiņās var izcept atraktīvas spageti ligzdiņas, katru rotājot ar ķiršu tomātiņu un baziliku. Šādu spageti ligzdiņu var pasniegt gan kā silto pamatēdienu kopā ar salātiem, gan kā auksto uzkodu izbraukumā. No šī produktu daudzuma varēs izcept 12 ligzdiņas.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 gspageti100 gsiers1 ola bazilika zariņi12 ķirštomāti30 gParmezāna siers2 ĒKolīveļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC un sālsūdeni spageti vārīšanai. Sagatavo kēksiņu pannu, iedobēs liekot papīra formiņas un tās ietaukojot. Tā būs vieglāk spageti ligzdiņas vēlāk izņemt no pannas.

2

Novāra spageti al dente, nokāš un apslacina ar olīveļļu, izmaisa. Sarīvē sieru, pārgriež uz pusēm tomatiņus, smalki sagriež bazilika zaļumus, dažas lapiņas noglabājot rotāšanai. Baziliku sajauc ar sieru un iekuļ vienu olu, piemaļ nedaudz melnos piparus. Smalki sarīvē Parmezāna sieru, noliek malā.

3

Sagatavotos spageti ietin kēksiņu formiņās, veidojot ligzdiņas, vidiņā liek rīvēto sieru ar bazilika zaļumiem, pa virsu pārgrieztu tomātiņu, uzkaisa smalkās parmezāna skaidiņas un aprasina ar olīveļļu.

4

Liek karstā krāsnī un cep apmēram 20 minūtes. Pasniedz ar salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!