Sagriez arbūzu apmēram divus centimetrus biezās šķēlēs, ar naža galu vai dakšiņu izķeksē sēkliņas.

Bļodiņā sajauc bezpiedevu jogurtu ar vienu ēdamkaroti vijīga medus, pievieno pāris pilienus vaniļas ekstrakta. Kā atšķiras vaniļas ekstrakts no esences, lasi šeit.

Kārtīgi visu samaisi un kārto uz arbūza šķēlēm. Rotā ar svaigām ogām, piemēram, avenēm un mellenēm, dekorēšanai var izmantot arī svaigu piparmētru lapiņas. Ieliec ledusskapī uz pusstundu, lai varētu šo uzkodu baudīt aukstu. Ja gatavo šo uzkodu bērnu ballītei, vari šķēles pārlaistīt ar šokolādes sīrupu.

Ja neievēro slaido līniju, bezpiedevu jogurta vietā vari izmantot putukrējumu vai rikotas sieru, ko var pagatavot mājās, recepti atradīsi šeit.

Lai labi garšo!

Kāda ir Tava iecienītākā recepte? Pastāsti to citiem, sūti recepti ar foto uz receptes@delfi.lv. Interesantākās idejas publicēsim Tasty.lv recepšu katalogā. Ik mēnesi izvēlēsimies vienu, interesantāko recepti, kuras autoru gaida vērtīga balva no Tasty.lv!