Foto: PantherMedia/Scanpix

Jau pavisam drīz, 14. maijā, notiks seminārs "Pasniegsim roku!". Šogad tā tēma ir cilvēku ar invaliditāti miesas un dvēseles rehabilitācija. Taču gaidīti ir ne tikai cilvēki ar invaliditāti, bet arī viņu tuvinieki, draugi, sociālie darbinieki, kristīgo draudžu pārstāvji un ikviens, kas vēlas paplašināt savas zināšanas un priekšstatus par cilvēkiem ar invaliditāti un viņu vajadzībām, informēja iniciatīvas "Wings for Wheels" pārstāve Santa Survila.

Seminārā uzstāsies vairāki lektori. Ergoterapeite Dita Rituma lekcijā "Ergoterapija kā atbalsts cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem ikdienas aktivitāšu veikšanai " sniegs atbildes uz jautājumiem par to, kā atvieglot ikdienu cilvēkiem ar kustību traucējumiem, izvēloties atbilstošus un drošus palīglīdzekļus. Varēs uzzināt, kā pieteikties uz ergoterapeita konsultāciju un kādas papildu iespējas no pašvaldības puses tiek nodrošinātas Rīgā.

Runās arī Keitija Lezervuda (Katie Leatherwood), misionāre no ASV, kura Latvijā ieradās pirms nepilna gada ar mērķi izgatavot cilvēkiem ar kustību traucējumiem bezmaksas protēzes un ortozes. Savā lekcijā "Mīlēt Dievu ar visu spēku" viņa runās par saistību starp ticību un fizisko veselību un kā tas ietekmē cilvēku kopumā.

Par to, cik svarīga ir cilvēka dvēseles veselība, lekcijā "Es un manas dvēseles dārzs" runās psiholoģe Marika Bērtule. Viņa palīdzēs rast atbildes uz jautājumiem – kā saprast, kas notiek ar mani un citiem, vai vajag vērsties pēc palīdzības, vai jācīnās pašam, kur meklēt palīdzību?

Savukārt lekcijā "Invaliditāte Bībeles skatījumā" būs iespēja dzirdēt, ko par invaliditātes cēloņiem un Dieva attieksmi pret cilvēkiem ar invaliditāti atklāj Bībele. Šo lekciju lasīs Ailita Kuka, kura aktīvi darbojas organizācijas "Jaunatne ar misiju" iniciatīvā "Wings for Wheels".

Semināru rīko starptautiskās organizācijas "Jaunatnes ar Misiju - Rīga" iniciatīva "Wings for Wheels" sadarbībā ar vasarsvētku draudzi "Cerība" un Rīgas Pestīšanas Tempļa baptistu draudzi . Seminārs notiks 14. maijā no pulksten 9.30 līdz 14.00 Nometņu ielā 31 cilvēkiem riteņkrēslos piemērotās telpās. Dalība seminārā ir bez maksas.

Interesentus aicina pieteikties līdz 12. maijam, rakstot uz sanitaanspaka@inbox.lv. Sīkāka informācija pa telefonu 28375014.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!