Foto: Publicitātes foto

Salīdzinoši īsā laika posmā iegūt tvirtāku un stingrāku ādu, samazināt vidukļa, augšstilbu, roku apkārtmēru – tas ir vilinošs piedāvājums, ko sola limfodrenāžas masāža ar īpašu aparātu. Pirms mēneša “Delfi Sievietēm” iesaistījās eksperimentā – kā pagāja pirmā masāžas reize lasāms šeit. Taču kādi ir rezultāti pēc pilna masāžas kursa?

Dzert, kustēties un baudīt

"Daudz dzeriet ūdeni, noteikti pēc iespējas vairāk kustēties un rūpīgāk sekot savai ēdienkartei - tad rezultāts būs!" tā, atvadoties pēc pirmās masāžas nodarbības, solīja salona "Figura Line" vadītāja Laura Dekšenieks. To, ka limfodrenāžas masāža ar aparātu nav nekāds joks, sapratu jau dienu pēc pirmā seansa, kad ķermenis reaģēja ar galvassāpēm. Taču tā arī bija vienīgā reize, nekādi nepatīkami simptomi pēc pirmās reizes vairs nesekoja.

"Limfai ir šķidrums, kas atbildīgs par organisma attīrīšanu. Ar tā palīdzību no ķermeņa tiek izvadīti toksīni, šlakvielas un citi sārņi. Cilvēkiem, kas maz dzer un ikdienā nav pārāk aktīvi, limfas plūsma samazinās. Tā rezultātā pazeminās organisma imunitāte, cilvēks biežāk slimo, ādas stāvoklis pasliktinās. Šī masāža palielina limfas kustības ātrumu un palīdz izvadīt no organisma ārā visu lieko - iztīra ķermeni no iekšpuses," skaidro salona speciālistes.

Cenšos ievērot visus priekšnoteikumus - dienā izdzeru 2-3 litrus ūdens, vairāk staigāju kājām, braucu ar velosipēdu. Tiesa - neieviešu nekādus stingrus ēšanas ierobežojumus, jo mans mērķis nav nomest svaru, bet gan pārbaudīt limfodrenāžas spēju uzlabot ādas stāvokli, samazināt celulītu un ķermeņa apkārtmēru dažādās vietās (likvidējot, piemēram, uztūkumu).

Pirmajās trīs reizēs aparāts noregulēts uz zemākās intensitātes režīmu. Katrā reizē secīgi izeju 18 dažādas pozas un izmasēju dažādas ķermeņa daļas, piespiežoties aparātam, kura rotējošā daļa izdala infrasarkano staru siltumu. Tā ir patīkama procedūra. Dažas pozas nav diezko ērtas un liek kārtīgi pastrādāt un svīst, taču nodarbības beigu galā masāža ir vairāk relaksējoša, un dāmas izmanto laiku, lai kārtīgi "pačivinātu".

Vēlāk aparāta intensitāte pakāpeniski tiek palielināta un katrā masāžas reizē sadedzinu vidēji 430 kalorijas. Dzeru ūdeni arī masāžas laikā. Ar laiku ķermenis pierod, un es pārliecinos, ka masāža ar aparātu kopumā ir daudz spēcīgāka nekā ar rokām, taču tā sniedz arī relaksāciju un atpūtu.

Pirmais rezultāts nav ilgi jāgaida

Kaut arī gala svēršanās un mērīšana paredzēta tikai kursa beigās, jau pēc piektās masāžas reizes (pusotras nedēļas) pamanu pozitīvu rezultātu. Ir skaidri jūtams, ka viduklis kļuvis izteiktāks un bikses sāk prasīt jostu.

Uzsākot kursu, ķermeņa uzbūves monitors rādīja pazeminātu tauku un muskuļu daudzumu. Tā nebija visai iepriecinoša ziņa, zinot, ka tieši muskuļi organismā ir tie, kas "kustina limfu". Mazāk muskuļu - vājāka limfas plūsma ar visām no tā izrietošām sekām. To zinot, cenšos darboties pie masāžas aparāta cītīgi un nehaltūrēt. Necenšos masēties un vienlaicīgi čekot viedtālruni, bet pilnībā iegrimstu masāžas procesā.

Ar laiku pamanu arī citus uzlabojumus - lēnām mainās ādas stāvoklis. Tā tiešām kļūst stingrāka un pamanu vēl kādu skaidru pazīmi - pazudusi nelīdzenā āda no roku augšdaļas, kur citkārt vietā no pleca uz leju āda bija tāda kā raupjāka.

Pēc pirmajām trim pamatnodarbībām, katra sieviete var izvēlēties tās ķermeņa daļas, ar kurām strādāt īpaši. Tad aparāts tiek attiecīgi noregulēts. Lielākoties dāmas vēlas samazināt vidukļa apkārtmēru, "pacelt dibenu", ir kas vairāk strādā ar roku augšdelmiem, jo vēlas stingrākas rokas. Kaut arī limfodrenāžas masāža primāri nav vērsta uz svara samazināšanu, lielākoties visi klienti nomet arī mazāku vai lielāku daudzumu kilogramu.

Es izvēlos strādāt ar sēžamvietu, gurniem un kāju augšdaļu - vietu, kas tā "garšo celulītam". Kā jau minēju - pirmais rezultāts ir jau pēc piecām masāžas reizēm. Pamazām iepazīstos ar dāmām, kas arī apmeklē procedūru. Lielākoties - visas ir sievietes pēc 30 gadu vecuma ar sēdošu darbu, kas atzinušas šo ķermeņa modelēšanas un "iekšiņu tīrīšanu" par sev vispiemērotāko. Vēroju, kā viņām kilogrami un centimetri iet nost acīmredzami.

Sveram un mēram padarīto

Pēc mēneša masāžas kurss ir iziets. Pienācis laiks savilkt bilanci. Un tā ir šāda - āda viscaur ir stingrāka. Ir uzlabojies kāju stilbu izskats, sevišķi kāju aizmugurējā daļa, kur sievietēm, gadiem ejot, āda sāk izskatīties ne pārāk daiļi. Rokas kļuvušas stingrākas. Uzlabojusies roku āda zonā no pleca uz leju. Kādas izmaiņas, kas mani īpaši iepriecina - pazudis uzpūstais vēders. Un vēl - pazudusi vēlme pēc kafijas. Dienišķo trīs krūzīšu vietā izdzeru vairs tikai vienu divās dienās. To vienkārši vairs negribas.

Ķermeņa uzbūves monitors, svari un mērlente rāda sekojošo - mans ķermeņa muskuļu indekss pieaudzis no rādītāja 15 (stipri pazemināts) līdz 32 (normāls.) "Tas rāda, ka muskuļi ir kārtīgi pastrādājuši, un to īpatsvars ir pieaudzis līdz normālam līmenim, tas ir ļoti labs rādītājs," man skaidro salona darbiniece. Svara zudums - nepilns kilograms. "Tā kā pati par sevi esat tieva, jūsu gadījumā tauki nedaudz arī gājuši mazumā, bet to vietu ķermenī ieņēmuši muskuļi, tāpēc kopējais svars palicis diezgan līdzīgs," skaidro darbiniece. Ķermeņa izmaiņas ir sekojošas - gurnu apkārtmērs sarucis par 1,5 cm, viduklis par 4,5 cm. Rokas delmu apkārtmērs sarucis par 0,5 cm, kāju augšstilbi apkārtmēru manā gadījumā nav mainījuši.

"Limfodrenāža sakārto limfas plūsmu, līdz ar to pazūd tūska un pampums. Cilvēks var nenomest svaru, bet kļūt tievāks, jo zaudē uztūkumu. Tauki un muskuļi it kā apmainās vietām," skaidro salona darbiniece. Tikmēr sieviete, kas darbojas uz blakus aparāta un ir pusgadu veca mazuļa māmiņa, zaudējusi 17 cm no vidukļa apkārtmēra. "Sievietes drīz pēc dzemdībām ar limfodrenāžas masāžu tiešām ātri atgūst formas," skaidro speciālistes.

Kopumā savu izvirzīto mērķi ar šīs masāžas palīdzību esmu sasniegusi. Ādas stāvoklis ir uzlabojies, īpaši tajās zonās, ar kurām tika strādāts īpaši. Ķermeņa apkārtmērs samazinājies un biksēm jāliek josta. Esmu arī beidzot iemācījusies daudz dzert ūdeni vienmēr, nevis tikai kampaņveidīgi.

Sasniegtā rezultāta noturēšana, protams, ir katra paša ziņā. Salona speciālistes iesaka pēc pamatkursa iziešanas veikt masāžu reizi nedēļā vēl kādu laiku. Kopumā šādu pamatkursu iesaka veikt divas reizes gadā - tad rezultāts būs noturīgāks. Taču vislielākā nozīme laikam ir paša cilvēka dzīvesveidam - kustība, ūdens un dzīvesprieks izšķir visu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!