Sastāvdaļas:
Pagatavošana (laiks: 10 minūtes)
Patiesībā grieķi paši grieķu salātus gatavo ļoti vienkārši - parupji sagriež tomātus, gurķus, papriku - parasti zaļo, mazliet sīpolu un pievieno dažas olīvas. To visu sajauc ar olīveļļu un oregano, bet fetas sieru liek tam visam jau gatavam virsū - tādu pabiezu šķēli, kam vēl uzlej olīveļļu un uzkaisa oregano. Nekādu olu vai tamlīdzīgu perversiju.
Grieķu salāti
Andra Lunda
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Visas salātu sastāvdaļas rupji sagriež, sīpolus sasmalcina, olīvas negriež. Mērcei eļļu sajauc ar etiķi un sāli. Pārlej salātiem.
Grieķu salāti
Ilona Groma
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Visu palielos gabaliņos sagriež. Apakšējā kārtā es parasti lieku sīpolus, pārējo pēc saviem ieskatiem, un pašā nobeigumā liek "Fetaki" sieru. Sajauc un pasniedz galdā.
Labu apetīti.
Grieķu salāti (klasiskie)
Johannes
Sastāvdaļas:
Maltīte 2 personām
Pagatavošana (laiks: 20 minūtes)
Salātu lapas saplēš lielos gabalos un izklāj bļodas apakšā.
Sīpolus sagriež gredzenos.
Tomātus nepieciešams blanšēt - (tomātā ar spicu nazi sadur daudzus mazus caurumus. Ar karotes palīdzību uz 5 sek. ieliek vārošā ūdenī. Nekavējoties tomāts jāieliek ledus ūdenī, lai atpūšas. Pēc tam pavisam viegli var noņemt mizu). Blanšētos tomātus sagriež lielos gabalos.
Gurķi jānomizo un jāiztīra no viduča visas sēkliņas. Pēc tam sagriež lielos gabalos.
Tomātus, sīpolus, gurķus novieto uz salāta lapām. Pievieno olīvas un svaigās bazilika lapas. Aplej ar olīveļļu. Pa virsu liek no aitas piena pagatavoto fetas sieru (var arī izmantot kazas sieru, bet nekādā gadījumā - no govs piena taisīta. Tas ir par mīkstu un pārāk ātri izjūk - var sabojāt visu maltīti). Uzmaļ pa virsu piparu.
Labu apetīti! :)
Grieķu zemnieku salāti
Marina Kanonoviča
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Tomātu mizā iegriež krustiņus, applaucē, novelk mizu un sagriež šķēlēs vai astotdaļās. Gurķi nomazgā, nemizotu saēvelē. Paprikas pākstis pārgriež, izņem sēklas un starpsienas, sagriež plānās sloksnītēs. Nomizo sīpolus un sagriež plānās šķēlītēs. Sieru sagriež kubiņos, olas nomizo un sagriež astoņās daļās vai arī plānās ripiņās. Anšovus sagriež kubiņos. Uzmanīgi samaisa visas salātu sastāvdaļas. Sajauc mērces sastāvdaļas un pēc garšas pievieno garšvielas, mērci pārlej pār salātiem. Pasniedz lielā salātu traukā kopā ar franču maizi vai rupjmaizi, klāt piedāvā grieķu vai dienvidslāvu sarkanvīnu.