Foto: PantherMedia/Scanpix
Lielākais Ziemeļeiropas reģiona olu un olu produktu ražotājs AS "Balticovo" izstrādājis recepti un tehnoloģijas, uzsākot bezglutēna pankūku masas ražošanu. Šāds produkts Eiropā tirgū tiek piedāvāts pirmo reizi. Tā portālu "Delfi" informē uzņēmuma pārstāvji.

"Pankūku masu ražojam, izmantojot rīsu miltus un mūsu ražotās olas, tādēļ šīs pankūkas ir ne vien garšīgas, bet arī draudzīgas visiem, kuri uzturā lieto bezglutēna produktus," norāda kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs. "Pankūku masa tiek pasterizēta, tādēļ to iespējams saglabāt un transportēt. Nekādas ķīmiskas piedevas mūsu ražotajiem produktiem nepievienojam, tas ir mūsu princips un atbildība pret patērētājiem. Pankūku masa ir jauns produkts globālajā tirgū."

AS "Balticovo" pankūku masu piegādās HORECA sektoram Zviedrijas tirgū. Zviedru klienti ir notestējuši pankūku masu un plāno veikt pirmos pasūtījumus.

"Ar šo produktu esam pašā ceļa sākumā," uzsver Arnis Veinbergs. "Nešaubāmies, ka šis produkts ir perspektīvs. Mūsu centrālais mērķis ir stiprināt savas pozīcijas pievienotās vērtības produktu tirgū. Tādēļ plānojam palielināt pievienotās vērtības produktu klāstu, turpinot izstrādes šajā produktu kategorijā. Esam iecerējuši pārtapt no izejvielu ražotāja par augsti kvalitatīvu gala produktu ražotāju, kas tos tirgo gan Eiropas Savienībā, gan arī trešajos tirgos."

Pankūku masas receptes izstrāde un tās testēšanas process uzņēmuma Garšas laboratorijā ilga vairāk nekā pusgadu.

Ar jauno produktu bija iespējams iepazīties "Balticovo" stendā izstādē "Riga Food 2013".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!