Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā liecina nesen veikti pētījumi, sievietes piektais seksuālais un vidēji ilgu attiecību partneris visbiežāk ir viņas "Misters Lieliskais". Tieši pie šī skaitļa savos ideālā vīrieša meklējumos daiļā dzimuma pārstāvēm vajadzētu apstāties, jo viņš, visticamāk, ir jau satikts, vēstī "Daily Mail".

Pētnieki nākuši klajā ar īpašu formulu, kas palīdz noskaidrot, kad laimēsies sastapt savu īsto ābola otro pusīti. Kā izrādās, seksuālo partneru skaistam tajā ir liela loma.

Aptaujājot vairāk nekā divus tūkstošus vīriešu un sieviešu, zinātnieki atklājuši, ka mēs visbiežāk precamies, kā arī ilglaicīgas attiecības dibinām ar partneri, kurš pēc skaita ir piektais.

Tāpat noskaidrots, ka lielākā daļa pētījuma dalībnieku uzskata, ka pirms stāšanās laulībā nepieciešams gūt seksuālo, kā arī attiecību pieredzi. Tikai 21 procents respondentu norādījuši, ka seksu pirms kāzām neatbalsta un partnerim, ar ko tiek gūta pirmā intīmā pieredze, jātiek apprecētam.

Būtiska viedokļu atšķirība noskaidrota, analizējot vīriešu un sieviešu attieksmi pret seksu kā veiksmīgu attiecību sastāvdaļu – saskaņa guļamistabā ir vitāli svarīga trešdaļai vīriešu, savukārt tikai 13 procenti sieviešu to vērtē kā būtisku pamatojumu attiecību ilgtspējai.

Tendenci veidot laulību un ilglaicīgas attiecības ar piekto seksuālo partneri pētījuma vadītāji skaidro ar faktu, ka šai dzīves posmā esam jau labāk sevi iepazinuši un zinām, kādas ir mūsu vēlmes.

"Protams, ne visi būs laimīgi savienībā ar savu piekto partneri, tāpēc to noteikti nevajadzētu uzskatīt par konkrētu mērauklu, tomēr pētījuma dati liecina, ka tieši pie šī skaitļa mūsu ideālā partnera meklējumi visbiežāk apstājas. Tiesa, nozīme ir attiecību ilgumam - vienas nakts sakari šai ziņā nekotējas," rezumē pētnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!