Foto: RIA Novosti/Scanpix
Katrās attiecībās nākas piedzīvot gan to kāpumus, gan kritumus, tomēr vien retais no mums partnerattiecību problēmu risināšanai ir emocionāli un finansiāli gatavs piesaistīt profesionālu speciālistu. Šai sakarā interneta vietne howlifeworks.com piedāvā ieteikumus, kā attiecību terapiju veikt pašu spēkiem.

Attiecību terapijas procesu jeb vienkāršu pārdomu veikšanu par konkrēto attiecību specifiku un tās vājajām vietām, kā arī iespējamiem problēmu risinājumiem, var veikt gan vienatnē, gan divatā.

Jāpiebilst, ka pāris, kas šo procesu veic kopīgi, pozitīvu rezultātu sasniegs biežāk nekā tad, ja improvizētajā terapijā spēkus būs gatavs ieguldīt tikai viens no attiecību dalībniekiem.

Kā pirmo soli attiecību terapijā speciālisti iesaka atcerēties pozitīvās domāšanas spēku. Pat tad, ja ar savu otro pusīti esat kopā jau ilgus gadus, cenšaties atcerēties attiecību skaistākos notikumus un lietas, kas jūs saista savā partnerī, neraugoties uz viņa trūkumiem. Tādējādi, koncentrējoties uz labo, jūsu attiecībās tiks ienests vairāk gaišuma.

Lai savas izjūtas darītu zināmas partnerim, tās var nosaukt saraksta veidā, atklāt vēstulē, uzrakstīt dzejoli vai kādā emocionālā brīdī atklāt, tiekoties aci pret aci. Būtiski, ka šādi atgādināsiet savai otrajai pusītei arī par labajām īpašībām un maigumu sevī, uz laiku distancējoties no ikdienas raizēm un nepatikšanām.

Ja ar partneri esat gatavi nopietnākai sevis analizēšanai, varat iegādāties kādu psiholoģiska satura grāmatu par savstarpējo saskarsmi un to pārrunāt, kā arī izmantot jauniegūtās zināšanas praksē. Ieteicami ir arī kopīgi hobiji, jo jebkas, ko darīsiet divatā, atjaunos savstarpējo un, iespējams, piemirsto saikni, teic speciālisti.

Ja attiecībām nepieciešama terapija krietni profesionālākā līmenī, viens no interesantākajiem veidiem ir psihoterapeitu organizētās lomu spēļu grupas. Tajās uz savām problēmām, kā arī savu attieksmi varēsit paraudzīties no malas, izdarot arī vērtīgus secinājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!