Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases jaunais galvenais treneris Paolo Nikolato pēc diviem neizšķirtiem pārbaudes spēlēs norādīja, ka šajos mačos rezultāts nav bijis svarīgākais, jo šobrīd tiek mainīts komandas kurss, kas var novest pie kļūdām, viņa teikto citēja Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses dienests.

Jau vēstīts, ka Latvijas futbolisti neizšķirti 1:1 nospēlēja gan pret Kipru, gan pret Lihtenšteinu. Mačā pret Lihtenšteinu Latvijas izlase ļoti ātri nonāca iedzinējos, kad kuriozi bumbu savos vārtos raidīja Mārcis Ošs.

Nikolato pēc pirmās spēles nebaidījās veikt izmaiņas sastāvā, dodot iespēju plašākam spēlētāju lokam apliecināt savu varējumu valstsvienības labā. Treneris norādīja, ka viņam abas spēles bija iespēja novērtēt spēlētājus, kuri ir viņa rīcībā.

"Šoreiz vēlējāmies iedot iespēju citiem futbolistiem, kuri tika uzaicināti uz šo nometni, bet netika pie vārda pirmajā spēlē. Rezultāts mums, protams, nav apmierinošs, bet pārbaudes spēlēs tas var arī nebūt svarīgākais," teica Nikolato.

"Pirms kursa maiņas lieliski apzinājāmies, ka cita spēles stila izvēle var novest pie kļūdām. Taču tik un tā uzskatām to par svarīgu soli ceļā uz progresu. Lai komanda augtu un celtu savu latiņu, mums ir jābūt gataviem riskēt ar iespējamām kļūdām. Šodien ieguvām mācību, ieguvām vērtīgu pieredzi un iekrājām daudz informācijas nākamajām nometnēm," teica Nikolato.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!