Foto: Valmiera FC

Pašmāju futbola klubs "Valmiera" jau vairākus mēnešus nemaksā atalgojumu saviem spēlētājiem, kuri nu esot piedraudējuši ar boikotu, kas daļēji realizēts jau pirmdien, ziņo "Sportacentrs.com" apskatnieks Edmunds Novickis.

Viena no šīs sezonas favorītēm "Valmiera" sezonu sāka lieliski, gūstot uzvaras pirmajos trīs mačos, turklāt apspēlējot abus Rīgas lielklubus RFS un "Riga". Tiesa, turpinājums nav bijis tik veiksmīgs, un komanda nav uzvarējusi trīs spēlēs pēc kārtas, kas kopvērtējuma tabulā liek atrasties ceturtajā vietā.

Problēmas samilzušas ne tikai laukumā, bet arī ārpus tā. Kā savā "Patreon" lapā vēsta Novickis, futbolistiem algas nav maksātas jau kopš janvāra jeb trīs mēnešus. Iepriekšējais atalgojums janvārī tika samaksāts par decembri. Savukārt pirmdien "Valmieras" futbolisti neesot apmeklējuši komandas treniņu, tādējādi boikotējot par neizmaksātajām algām.

Pagājušajā nedēļā ar "Valmieras" prezidentu Uldi Pūcīti ticies vienības kapteinis Daniels Balodis, taču tikšanās beigusies bez rezultāta. Vēlāk futbolistiem tomēr apsolīts līdz 19. aprīlim samaksāt vienu algu un pārējo parādu – līdz mēneša beigām. Novickis ziņo, ka ceturtdien Valmieras kluba spēlētāji plāno piedalīties mačā pret "Jelgavu", taču, ja līdz 19. aprīlim nebūs solītā alga, tad viņi gatavi boikotēt pirmdienas cīņu pret "Daugavpili".

Valmieras klubam Valsts ieņēmumu dienesta datu bāzē šobrīd norādīts 185 567 eiro liels administrēto nodokļu parāds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!